Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Két döntetlen a keddi programban

2010.06.16. 08:23 - VASARELY

Címkék: futball

Kedden lejátszotta első mérkőzését a világbajnoki újonc Szlovákia csapata is Új-Zéland ellen. Az európai csapat az 50. percben szerzett vezetést, Sestak beadását a lesen helyezkedő Robert Vittek fejelte Paston kapujába, ez volt a szlovák támadó 11. tétmérkőzésen jegyzett találata a válogatottban. A szlovák győzelem azonban végül elmaradt, a végig passzívan támadó új-zélandiak ugyanis a 93. percben Smeltz beívelése után az egyedül maradt Winston Reid révén egyenlítettek. Az 1-1-es döntetlennel Új-Zéland történetének első világbajnoki pontját szerezte, csakúgy, mint Szlovákia.

A sokak által „halálcsoportnak” tartott „G”-jelzésű négyesben is megkezdődtek a küzdelmek a labdarúgó világbajnokságon, a Portugália-Elefántcsontpart mérkőzés azonban nem hozott olyan játékot, amilyet előzetesen vártak tőle a szakértők. A találkozó első helyzetére mindössze tizenegy percet kellett várni, ekkor Cristiano Ronaldo lövése csattant a kapufán. A fordulás után is a portugálok voltak kezdeményezőbbek, Deco jobb oldali beadására a brazil származású Liedson érkezett, ám a Sporting támadója nem tudott a kapuba találni. A meccs utolsó harmadában magára talált az afrikai alakulat. Yaya Touré és Salomon Kalou összjátékát követően akár a vezetést is megszerezhette volna Sven-Göran Eriksson együttese, ám a portugálok kapusa, Eduardo magabiztosan hárított. Huszonöt perc erejéig a könyöksérüléséből felépült Didier Drogba is pályára lépett az afrikaiaknál, és bár előtte is adódtak lehetőségek, gólt egyik csapat sem tudott szerezni végül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr272085315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása