Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

2018-ban Oroszország rendez foci vébét

2010.12.02. 23:15 - szpetra

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága csütörtök délután Zürichben döntött a 2018-as és a 2022-es világbajnokság rendezési jogáról. Nyolc év múlva, 2018-ban Oroszország, négy esztendővel később, 2022-ben pedig Katar lesz a labdarúgó-világbajnokság házigazdája. Mindkét állam története során először rendezhet futball világbajnokságot. A 8 év múlva esedékes torna favoritjának amúgy is Oroszország számított, végül a hírek szerint a komoly labdarúgó hagyományok, a szállodai helyzet valamint a 13 tervezett új stadion szólt az oroszok mellett.
A szavazás első körében egyébként Anglia mindössze 2 szavazatot kapott, így kiesett, a másodikban fordulóban pedig Oroszország 13 vokssal szerezte meg a győzelemhez szükséges többséget, míg a spanyol-portugál pályázat 7, a holland-belga pedig 2 szavazatot kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr772491878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása