Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Harmadik kínai súlyemelő aranyérem Pekingben

2008.08.11. 12:21 - KGL

Címkék: női súlyemelés

Már a harmadik kínai olimpiai aranynál járunk a súlyemelőknél.

A női 48- és a férfi 56 kilogramm után a hölgyek 58 kilós kategóriájában is hazai siker született Pekingben Chen Yanging révén. A 29 éves versenyző szakításban kerek egy mázsán kezdett jól, majd 103-on és 106-on is hibátlan gyakorlatot mutatott be, így 7 kilogrammos előnyt szerzett az ecuadori Alexandra Escobarral, 8-at pedig a thaiföldi Wandee Kameaimmal és az orosz Marina Shainovával szemben.

Az olimpiai bajnoki cím védője aztán lökésben előbb 130 kilogrammal beállította saját Athénban felállított ötkarikás rekordját, majd miután az észak-koreai O Jong Ae 131-re javította azt, erre előbb rátett még egy kilót (132), majd újabb hatot (138), így az összetettben is átírta az olimpiai csúcsot 244 kilogrammra. Ami a súlycsoport összetett érmeit (olimpián csak ebben hirdetnek győztest) illeti, az ezüst a sokszoros Európa-bajnok orosz Shainováé lett, aki 129 kg-t lökött, a bronz pedig az észak-koreaié, aki könnyebb testsúlyának köszönhetően előzte csak meg a 4 évvel ezelőtti olimpiai bronzérmes thaiföldi súlyemelőnőt.

Chen Yanqing of China lifts 138kg to set a new Olympic record in the women's 58kg Group A clean and jerk weightlifting competition at the Beijing 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr45610520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása