Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Keleti rangadót nyert a Flyers, kikapott a Caps

2010.11.23. 13:49 - rdani

Ugyancsak 8 találkozót rendeztek hétfőn az Észak-amerikai profi jégkorong ligában (NHL). A ligaelső Washington Capitals ellenfele a New Jersey Devils volt, utóbbi hazai pályáján. Már az első játékrészben majdhogynem eldöntötte a mérkőzés sorsát a Devils: Patrik Elias a hatodik percben emberelőnyből szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a 17. percben Jason Arnott, a 19-ikben pedig Mattias Tedenby volt eredményes, utóbbi rávezetésből. A mérkőzés felére aztán végképp eldőlt a győzelem kérdése: a második harmad 3. percében Arnott duplázott, a 28. percben pedig Dainius Zubrus gólja már 5-0-s Devils vezetést jelentett. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így győzött nagy verést mért az eddigi ligaelsőre a Devils, amihez kellett a svéd Johan Hedberg shutoutja is, a kapus 30 lövést hárított hiba nélkül a meccsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játéknap rangadóján a keleti főcsoport második és harmadik helyezettje találkozott, amikor a Philadelphia Flyers a Montreal Canadiens-t fogadta. A vendégek számára kezdődött tökéletesen a mérkőzés, a 12. percben Maxim Lapierre szerzett vezetést a kanadaiaknak, majd a 17. percben a Quebec-i csatár duplázott, így 2-0-ra a Montreal vezetett. A második harmadban egy találat esett, ami izgalmassá tett a záró játékrészt, mivel Ville Leino szépített a Flyersből. A 42. percben pedig ki is egyenlítettek a hazaiak, Claude Giroux góljával. A győzelem sorsa a 48. percben dőlt el: James van Riemsyk szezonbeli első gólja 3-2-es Philadelphia győzelmet jelentett a rangadón. Győzelmének köszönhetően a Flyers vette át a ligaelső szerepét, jobb gólkülönbségével megelőzve a Washingtont.

További eredmények:
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars: 4-1
New York Rangers - Calgary Flames: 2-1
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators: 2-0
Ottawa Senators - Los Angeles Kings: 3-2
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins: 3-1
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins: 2-3.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr352467884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása