Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Davydenko és Čilić kiesett, Federer könnyen nyert

2010.09.03. 10:42 - rdani

Címkék: tenisz us open 2010

Az év utolsó Grand Slam tenisztornáján, a US Openen második fordulós mérkőzéseket játszottak csütörtökön. Az ötszörös bajnok, korábbi világelső Roger Federer ellenfele a német Andreas Beck volt, aki rögtön az első játszmában el tudta venni a svájci adogatását, ugyanakkor kétszer is elvesztette sajátját, így Federer 6-3-mal szerzett vezetést. A második játszma alakult a legszorosabban, Federer 2-2 után elvette Beck adogatását, és breakelőnyét megőrizve 6-4-re nyerte a szettet. A harmadik játszmában az történt, amit a második kiemelt nagyon szeret: már az első játékban breakelőnyhöz jutott, majd magabiztos adogatójátékokkal végig őrizte a megszerzett előnyt, és végül 1 óra 41 perc játék után 6-3, 6-4, 6-3-ra nyerte a mérkőzést.

- 0

 

 

 

 

 

 

 

A hatodik helyen kiemelt Nikolay Davydenko ellenfele az a Richard Gasquet volt, aki járt már az első tízben is a világranglistán, és ezúttal sem sokkal maradt le egy kiemelt pozícióról. Az első játszmában a hatékonyság döntött, mindkét játékosnak egy breaklabdája volt, azonban ezt csak Gasquet használta ki, így ő jutott vezetéshez. A második szettben aztán a francia megint kihasználta egyetlen break lehetőségét, a harmadikra pedig Davydenkóból eltűnt a hit, Gasquet 6-2-re nyerte a szettet és kiejtette a hatodik kiemeltet. A francia játékos a torna harmadik fordulójában a Belluccit legyőző Kevin Andersonnal találkozik.

A játéknap legkiélezettebb mérkőzését a 11. helyen kiemelt Marin Čilić és a japán Kei Nishikori játszotta. Már az első játszmában szinte minden játékért megküzdettek a felek, végül Čilić három breakkel is csak 7-5-re tudta nyerni a szettet. A második játszma alakult a legszorosabban, még breaklabdáig se jutottak el a teniszezők, a rövidítés pedig 8-6 arányban lett Nishikorié, aki ezzel egyenlített. A harmadik szett lett a legrövidebb, de ebben is 40 percig zajlott a csata, Čilić egyetlen breaklabdáját kihasználva 6-3-mal került ismét nyerő helyzetbe. A negyedik játszma azonban 1-1 break után megint rövidítésig jutott, ezt 7-3-ra Nishikori nyerte, Čilić pedig belefásult a hosszú mérkőzésbe, a japán 6-1-es döntő szettel jutott tovább.

A Roland Garros döntős Robin Söderling az első fordulóban nagyon megszenvedett az osztrák Haider-Maurer ellen, azonban a második körön már sokkal könnyebben jutott túl, hiszen három játszmában győzte le az amerikai Taylor Dentet. Az ötödik kiemelt svéd egyszer sem vesztette el az adogatását, viszont ötször is elvette a mérkőzés során Dentét, és másfél óra játék után 6-2, 6-2, 6-4-gyel jutott be a legjobb 32 közé, ahol Thiemo de Bakkerrel játszik.

Könnyedén jutott tovább a 19. helyen kiemelt Mardy Fish, aki immáron három 6-0-ra megnyert játszmánál tart a tornán. Albert Montanes az ausztrál Ballt verte szintén három szettben, míg Arnaud Clement ellen Eduardo Schwank bokája kifordult, az argentin pedig feladta a mérkőzését. Jó sorsolásának is köszönheti továbbjutását a Rufint legyőző Mathieu.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr22268533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása