Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Vinokurové a 13.

2010.07.18. 08:34 - faga

Címkék: kerékpár

Alexandr Vinokurov győzelmével zárult a Tour de France szombati 13. szakasza. A mezőnyre a Pireneusok előtti utolsó szakasz, egy 196 kilométeres etap várt RODEZ és RÖVEL között amely során két harmadik valamint három negyedik kategóriás emelkedőt kellett megmászniuk a kerekeseknek. A rajtot követően rögtön egy bukás borzolta a kedélyeket, amelynek Lance Armstrong is részese volt, ám komolyabb sérülés nem történt.

A nap első szökése nem sokkal ezután történt: Juan Antonio Flecha, Sylvain Chavanel és Pierrick Fedrigo lépett el a pelotontól. A trió a várakozásoknak megfelelően gyorsan növelte előnyét, 40 kilométert követően már 6 perc volt az előnyük, ám a sprinterek csapatai azért odafigyeltek, így nagyobb különbség nem alakult ki.

A nap legnagyobb csatáját a cél előtt hét kilométerrel magasodó harmadik kategóriás domb ígérte és az előzetes várakozások beigazolódtak. A szökevényeket a peloton ekkor már befogta ám négyen, Alessandro Ballan, Damiano Cunego, Louis Leon Sanchez és Alexandr Vinokurov újabb szökést indítottak. 

A kazah klasszis tempóját azonban a többiek nem bírták tartani, így Vinokurov az utolsó két kilométerre 19 másodperces előnnyel fordulhatott. Az előny elegendőnek bizonyult, így a pénteki hősies küzdelem után, ezúttal a győzelem is összejött Vinokourov számára aki 36 évesen és 304 naposan a Tour de France történetének nyolcadik legidősebb szakasz győztese lett.

A pontverseny szempontjából különöesn fontos mezőnyhajrá a második helyért zajlott, melyet Mark Cavendish nyert Alessandro Petacchi előtt. Mivel a zöld trikós Thor Hushovd csak a 8. helyet szerezte meg, a pontversenyben Petacchi átvette a vezetést.

Az összetett élén semmi sem változott. Andy Schleck könnyedén őrizte meg a sárga trikót, előnye továbbra is fél perc a címvédő Alberto Contadorral szemben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr192158326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása