Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Bode Miller olimpiai aranya

2010.02.22. 01:17 - buzzz

Címkék: vancouver alpesi kombináció bode miller

Amerikai győzelem született a férfi alpesi síelők szuperkombinációs versenyében, Bode Miller révén. A lesiklás után Aksel Lund Svindal, a szuperóriásműlesiklás friss olimpiai bajnoka vezetett, az olasz Paris állt a második helyen, és Carlo Janka volt a harmadik. Bode Miller a hetedik helyen állt, 76 századdal elmaradva Svindaltól, Benny Raich, a szlalom egyik legnagyobbja pedig 1 egész 55 századmásodperces hátrányt szedett össze. Az esélyesek közül Raich jött le elsőként, és nem is ment rosszul, de végül nem állhatott fel a dobogóra. Nem úgy, mint Bode Miller, aki egészen fantasztikus menetet produkált, talán élete legjobb szlalomját, és ezzel átvette a vezetést.

Bode Miller of the United States, right, smiles as he is toasted by his uncle Mike Kenney during a celebration at USA House at the Vancouver 2010 Olym

 

 

 

 

 

 

 

 

Senki sem tudta már megelőzni Bode Millert, ezért ő lett az olimpiai bajnok a kombinációban, és ezzel megszerezte első olimpiai aranyát, négy világbajnoki címe után. Ivica Kostelic végzett a második helyen, 33 századdal Miller mögött. Kostelic Torinóban is ezüstérmet szerzett kombinációban, és most megismételte remek szereplését. A dobogó harmadik fokára a svájci Silvan Zurbriggen állhatott fel, akinek ez a legnagyobb sikere, a hét évvel ezelőtt szerzett világbajnoki ezüstérme mellett. Az osztrák csapat pedig ismét érem nélkül maradt, ugyanis Raich a hatodik helyen végzett, és ő volt az egyetlen osztrák a második futamban, ugyanis Georg Streitberger egészen egyszerűen úgy döntött, hogy nem indul a szlalomban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr621779862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása