Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Genovához költözött az Alinghi

2009.08.08. 12:18 - buzzz

Címkék: alinghi amerika kupa

A 33. Amerika Kupára készülő hajó, az Alinghi új vizekre költözött. A 2010 február 10-én az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezésre kerülő regattán részt vevő hajó első prototípusát néhány hete helyezték vízre a Genfi tavon. Az Alinghi 5-öt a világ legerősebb helikoptere emelte fel tegnap a tóról, és az olaszországi Genova partjaihoz szállította. Bradley William Butterworth, skipper:

"Most átmegyünk Genovába, és annyi ideig vitorlázunk, ameddig csak tudunk. Genova partjainál elég nagy a terület, úgyhogy más lesz a felkészülés, mint a Genfi tavon. Genfben elég kevés volt a szél, ami nem nagy baj egy új hajónál, de Genovánál már szeretnénk a legnagyobb sebességgel megtenni nagy távokat egy irányban, hiszen erről szól az Amerika kupa. Nagyjából húsz mérföldet kell megtenni egy irányba, aztán ugyanennyit visszafele, szóval most erre készítjük fel a hajót, hogy optimálisan működhessen.

Ez egy különleges hajó. A tervezők igen remek munkát végeztek, és az építőknek sikerült egy gyönyörű hajót létrehozniuk. A hajó nagyon tetszetős, és masszív, ennél többről senki sem álmodozhat. Azt hiszem, Ernesto Bertarelli, a csapat elnöke nagyon elégedett, ő már elég sok hajón vitorlázott, és azt gondolom, hogy mindenünk megvan, amire csak szükségünk lehet."

A svájci Alinghi jövő februárban címvédőként indul az Amerika Kupán, kihívója az amerikai BMW Oracle lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr231296374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása