Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Nadal a másik döntős az ötszettes dráma után

2009.01.30. 23:17 - szpetra

Címkék: tenisz nadal verdasco

A világelső Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele az ausztrál Nyílt Teniszbajnokság döntőjében, miután a spanyol hatalmas, drámai csatában győzte le honfitársát, a torna meglepetésemberét, Fernando Verdascót az elődöntőben. Az 5 óra 14 percig tartó mérkőzésről nyugodtan kijelenthetjük, hogy a torna legizgalmasabb találkozója volt, hiszen egészen az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, hogy ki fogja megnyerni a csatát. Ráadásul minden idők leghosszabb Ausztrál Open mérkőzéseként fog bekerülni a történelembe a meccs. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az első szett is hihetetlen izgalmakat hozott, a brék nélküli játszmát végül tie break zárta le, ahol egy nagyon szerencsés ponttal jutott szettlabdához Verdasco, amit ki is használt, így egy órás csata után ő került játszmaelőnybe a világelsővel szemben, ez volt Nadal első elveszített szettje az Ausztrál Open folyamán.
 
A második szettben szintén nüansznyi különbség döntött, bár ebben a játszmában Nadal sokkal pontosabban játszott, és Verdasconak kellett többet küzdenie az adogatásaiért. 5/4-es Nadal vezetésnél Verdasco adogatott a szettben maradásért, ekkor egy fantasztikus pont után jutott Nadal fogadóelőnyhöz, majd az ellenfél hibája után ki is egyenlített, úgy, hogy ez volt az első alkalom a mérkőzésen, hogy el tudta venni Verdasco adogatását.
 
A harmadik szett kicsit döcögősen indult a Murrayt és Tsongát is legyőző Verdasconak, itt bizonytalanodott el elsőként a Davis Kupa döntőjének hőse, majd el is bukta adogatását, ami egyben azt is jelenthette volna, hogy végképp összetörik Verdasco, azonban ezek után némi meglepetésre Nadal is semmire bukta a sajátját. Ezek után újból előnybe került a világelső, de ezt sem tudta megtartani, így Verdasco másodszor is visszaküzdötte magát a játszmába. Erről a szettről is rövidítés döntött végül, amit viszont Rafael Nadal ezúttal viszonylag simán nyert meg, így 2-1-es szettelőnyre tett szert.
 
A negyedik játszmában azonban újabb fordulat következett, de erre is nagyon sokat kellett várni. A rendkívül magas színvonalú játszmában ezúttal nem volt brék, ellenben gyönyörű labdamenetek sokasága.
 
Így újra tie breakre került sor, ezúttal már harmadszor a mérkőzés folyamán, az volt a kérdés, hogy Verdasco döntő szettre tudja-e menteni a meccset, vagy a világelső győzelmével ér véget a találkozó. Verdasco valami egészen szenzációs játékkal egyenlített azonban, amikor a rövidítés első hat pontját nyerő ütéssel hozta, összesen 7 nyerőt ütve a rövidítésben.
 
Így következhetett a döntő játszma, ahol még tovább fokozódtak az izgalmak, ezúttal Nadal hozta biztosabban az adogatásait és Verdasco küzdött meg jobban a sajátjaival, három adogatójátékot is meg kellett fordítania. 4/4-nél kicsit Nadal is megremegett, semmi 30-ról kellett megfordítania a saját szervajátékát, ez azonban sikerült is, Verdasco bréklabdáig sem tudott eljutni. Így jutottak el 5/4-es Nadal vezetésig, amikor Verdasco a versenyben maradásért adogatott. Nem indult jól a gém, semmi-negyvennél három mérkőzéslabdához jutott a világelső. Az első kettőt nagyon szép pontokkal hárította Verdasco, a az utolsónál azonban megremegett a keze és kettőshibát ütött. Rafael Nadal a földre rogyott, amikor megnyerte a mérkőzést, majd a hálón átmászva ment jóbarátjával összeölelkezni. Így a világelső próbálhatja megakadályozni Roger Federet a döntőben Pete Sampras GS rekordjának beállításában.
 
Rafael Nadal (right) of Spain embraces compatriot Fernando Verdasco
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr43913435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása