Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Vendee Globe, 65. nap

2009.01.13. 10:15 - szpetra

Címkék: vendee globe jean le cam desjoyeaux jourdain riou

A Vendee Globe egykezes földkerülő vitorlásverseny 65. napján a helyzet továbbra is változatlan: a francia Michel Desjoyaux áll az élen, mögötte pedig Roland Jourdain halad. Az élen álló hajók már a brazil parttal párhuzamosan haladnak, míg akadnak olyanok is, akik még Dél-Amerika legdélibb csücskét, a Horn fokot sem kerülték meg. Desjoyeaux-nak még mindig megnyugtató, több mint 300 tengeri mérföldes előnye van Jourdainnel szemben, azonban a legfrissebb jelentések szerint a ami napon Jourdain jóval gyorsabban haladt, mint az éllovas. Tegnap viszont a harmadik helyen vitorlázó, és Jourdain képest további 360 tengeri mérföld hátrányban lévő Armel Le Cleac'h haladt igen nagy sebességgel, és faragott valamit hátrányából.
Egy dolog biztos: a címvédő Vincent Riou ezúttal is dobogóra állhat. A vitorlázó ugyan nem tudta befejezni a versenyt, de Jean Le Cam kimentése miatt tiszteletbeli harmadik helyet kap, harmadik volt ugyanis akkor, amikor elindult bajbajutott társa megmentésére. Riou hajója a mentés során megsérült, emiatt feladta a versenyt. A mentésben részvevő Armel Le Cleac'h 11 óra jóváírást kap, amit célbaérkezésekor vonnak le az idejéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr59874368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása