Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Búcsúpofonok

2008.08.24. 16:19 - The korean

Címkék: varga miklós szellő ökölvívás

6 ökölvívó döntő maradt a pekingi játékok zárónapjára, ebből még négy eredményével adósak maradtunk.Alexey Tishchenko of Russia is embraced by his seconds after defeating Daouda Sow of Franceduring the men's lightweight 60 kilogram final boxing matc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Könnyűsúlyban (60 kg) két fiatal bokszoló jutott fináléba. A pehelysúlyú olimpiai bajnok,  könnyűsúlyú Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes orosz Alekszej Tiscsenkó és a francia Daouda Sow párharca a várt eredményt hozta, Tiscsenkó nyert 11:9 arányban.

Varga Miklós hathatós bírói "segítséggel" már az első fordulóban kiesett.

Váltósúlyban (64 kg) egy kubai és egy kazah öklöző találkozott. A második menetet leszámítva szoros meccset vívott egymással a pán amerikai bajnok Carlos Banteaux Suarez és Bakhit Sarsekbajev, akkor viszont nagyon erősen "fogott" a pontozók "tolla" az előbbi kárára (7-1), és így végül 18-9-es kazah győzelem született.

Félnehézsúlyban (81 kg) az Ázsia-bajnoki ezüstérmes kínai Csang Sziao Ping az ír Kenny Egannal bunyózott, és nyert szoros mérkőzésen pontozással, 11-7-re.

Szellő Imre egyedüli magyarként túlélte az első fordulót, a másodikban azonban kikapott és így - a világbajnoksághoz hasonlóan - ötödik lett.  

Végül pedig szuper nehézsúlyban (+91 kg) szintén egy Ázsia-bajnoki ezüstérmes kínait Csang Csi Lejt szólították ringbe, ellenfele pedig egy rágósnak ígérkező olasz, az athéni játékok egyik bronzérmese, Roberto Cammarelle volt. A mérkőzésnek fejelés miatt végül a bíró vetett véget, ám a talján bunyós ekkor már magabiztos pontelőnnyel vezetett, és végül nyert is.

Az ökölvívó torna 11 súlycsoportjában 9 különböző nemzet osztozott az aranyérmeken, Kína és Oroszország duplázott, rajtuk kívül pedig, Kazahsztán, Ukrajna, Mongólia, Olaszország, Nagy-Britannia, Thaiföld és a Dominikai Köztársaság kapott a legfényesebb éremből.

Zhang Zhilei of China, left, knocks out Roberto Cammarelle of Italy during the men's super heavyweight over 91 kilogram final boxing match at the Beij

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr65630537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása