Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Olimpiai érdekességek - augusztus 21.

2008.08.21. 20:51 - VÁTA

Címkék: érdekességek öttusa softball

A pekingi olimpián csütörtökön megszerezte első aranyérmét Panama is. A közép-amerikai ország korábban két bronzéremmel dicsekedhetett csupán (még 1948-ból) az olimpiákról. A férfiak távolugró versenyét megnyerő Irving Saladino mostani győzelmével valóságos nemzeti hős lett. A győzelem után hazájában róla nevezik el a főváros sportkomplexumát, csütörtöki hazatérésnek a napját pedig Martin Torrijos köztársasági elnök döntése értelmében munkaszüneti nappá alakították át.

Országa első olimpiai érmét szerezte az afgán Nikpai Rohullah, aki a férfi taekwondo 58 kg-os súlycsoportjában lett harmadik. Afganisztán még soha korábban nem nyert érmet az olimpiákon, az eddigi legjobb olimpiai eredményük a szabadfogású birkózó Mohammed Ebrahimi nevéhez fűződik, aki 1964-ben 5. lett az olimpián 63 kg-ban.
 
 Rohullah Nikpai of Afghanistan celebrates after defeating Juan Antonio Ramos of Spain during the men's -58kg taekwando bronze medal competition at the
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az öttusa sportág 1912 óta íródó olimpiai történetében eddig mindössze egy embernek sikerült a címvédés. A svéd Lars Hall az 1952-es helsinki és az 1956-os melbourne-i olimpián is győzött. Hozzá csatlakozott a mai napon az orosz Andrej Mojszejev, aki magabiztos versenyzéssel védte meg az athéni olimpián kiharcolt címét.
 
Brazílián továbbra is ül az átok, már ami az olimpiai labdarúgó tornákat illeti. Az ötszörös világbajnok Brazília eddig két ezüst- (1984 és 1988) és egy bronzérmet (1996) szerzett az ötkarikás játékokon. A dél-amerikai válogatott idén nagyon fogadkozott, hogy megtörik az átkot, még az Aranylabdás Ronaldinho is ott volt a keretükben, de győzniük megint nem sikerült, hiszen az elődöntőben 3-0-ra kikaptak a nagy rivális Argentínától.
 
A pekingi olimpián a labdajátékokat tekintve az egyik legnagyobb meglepetés született a mai napon. A női softball 1996 óta szerepel az olimpiai programban és azóta mindhárom megrendezett tornán az Egyesült Államok nyert. Idén is az amerikai csapat volt a toronymagas favorit. Nyerték is sorra a mérkőzéseiket, döntőbeli riválisukat, Japánt a csoportkörben 7-0-ra, az elődöntőben 4-1-re verték meg. A softball torna speciális lebonyolítása miatt azonban a döntőben ismét Japán volt az ellenfél, és a távol-keletiek valóságos csodát tettek, hiszen 3-1-arányban legyőzték a verhetetlennek tartott amerikai csapatot.

 Japan’s Eri Yamada celebrates winning the softball gold medal after beating the USA 3-1 in the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Thursday, Aug. 21, 20

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr85626669

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mcse training london 2019.05.01. 22:53:10

36 fős keret kezdheti a vb-felkészülést - Jégkorong komment blog

Trackback: mcse training 2019.03.18. 04:44:20

A világ 15 legszebb naplementéje - Gretta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paul · http://www.mmorpg.vg 2008.08.22. 02:41:07

Sziasztok!
Ez mind nagyon szép és jó, csak hallgatólagosan megjegyzem az egész ország kétségbe van esve, hogy még nem szereztünk aranyat. Ezt lehet diszkréten közölni, vagy halkan beszélni erről, de az hogy idáig süllyedt az országunk, döbbenetes. Ez nem sportolóink hibája, rájuk büszkék vagyunk. Igaly Diána nem tudott hol gyakorolni, egy aranyérmestől elvették a gyakorlás lehetőségét, a sportolók lehetőséghiánnyal küszködnek.
Nem tudom, szerintem mostmár egészen nyugodtan pánikba eshetünk. Talán..talán holnap. Ha vannak még csodák.. Magyarország az 51. helyen áll jelenleg. Ilyen mióta olympia létezik még soha nem volt. Nem furcsa ez senkinek?
Üdv

gykata 2008.08.22. 06:36:43

Lehet, hogy én nem vagyok az ország része, de eszemben sincs pánikolni.

gykata 2008.08.22. 06:52:45

Pár olimpiával ezelőtt a britek egyetlen egy aranyat szereztek. Szerinted volt össznemzeti öngyilkosság?

Idáig süllyedt sz országunk? Meddig is? Hogy Cseh Laci három ezüstöt hoz haza? Nézze már meg a sok kétségbeesett, hogy milyen a világ sportja, úszása! Azon fölösleges megsértődni, hogy mindenki más is győzni akar.
süti beállítások módosítása