Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Alakulnak a negyeddöntők a férfi kosarasoknál is

2008.08.18. 10:17 - RáK

Címkék: yao ming dirk nowitzki férfi kosárlabda

Bizony hogy formálódik az olimpiai kosárlabdatorna érdemi része az uraknál is. Egészen biztossá vált mostanra - magyar idő szerint 10 órára - hogy csupán egyetlen csapat indulhat neki veretlenül az egyenes kieséses szakasznak. Azért biztos, mert Litvánia óriási verést kapott Ausztráliától, és azért feltételes mód, mert az Egyesült Államok csapata még pályára kell hogy lépjen Dirk Nowitzki és a német válogatott ellen. Lássuk, mi történt eddig hétfőn.

Horvátország legyőzte a nem túl izmos iráni kosarasokat, újra visszatalálva ahhoz a dobóformához amivel az első két nyitómeccsüket nyerték. Amikor egy csapatban négyen jutnak 13 pontig, vagy afölé, általában ritkán párosulnak vereséggel ezen egyéni teljesítmények. És a Dalmátok jutalma? Negyeddöntő, a Team USA ellenében. Köszönjük Emese...

A második hétfői találkozón az eleddig még veretlen Litvánia a továbbjutásért hajtó, és a legutóbbi mérkőzésén diadalmaskodó Ausztália csapott össze. Egy félidőt követően kiderült, az európai meglepetéscsapat - amely már biztos csoportelső az A-jelzésű hatosban - nem veszi majd véresen komolyan ezt a párharcot. 55-29, ez volt az állás a nagyszünetben. Ausztrália készülhet Spanyolország ellen, Litvánia pedig a Yao Ming vezette Kína ellen kell hogy kitaláljon valamit szerdáig. Amit az első 4 csoportmérkőzésen játszottak, az elég kell hogy legyen Jasikevicius-éknak.

A B-csoport első mai találkozóján a Németországot nem apró bírói segédlettel verő házigazda Kína, az USA-t legutóbb - 2006, vb-elődöntő - legyőzni képes Görögországgal mérkőzött. Bourousis, Spanoulis és Fotsis tettek arról, hogy 'Hellas' majd az olimpiai címvédő Argentínával találkozzon a 8 között, Yao-ék meg készülhetnek Litvániára. Azért beszédes a legnagyobb különbséget jelző statisztikai adat: a görögök neve alatt 24 áll ebben a sorban, míg Kínáé alatt 0. Meglátjuk.

Jön még három találkozó a mai napon, köztük az Egyesült Államok fellépése, no meg a címvédő összecsapása. Természetesen ezekről is beszámolunk majd, addig is jöjjenek az eddigi végeredmények.

 

Horvátország–Irán 91–57 (19–8, 35–8, 16–23, 21–18)

Ausztrália–Litvánia 106–75 (28–14, 27–15, 20–22, 31–24)

Kína - Görögország 77-91 (15-27, 9-19, 30-23, 23-22)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr13620883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása