Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Orosz arany női tőrben

2008.08.16. 14:44 - Mpanna

Címkék: vívás tőr csapat

Az oroszok nyerték a női tőr csapatot, bár ez nem a döntőben dőlt el. Az elődöntőben a - ha nem is verhetetlennek számító -, de nagyon nehezen verhető olaszokkal találkoztak. Amikor az utolsó asszó következett, az oroszok egyetlen tussal, de vezettek. Vezzali behozta ezt a  különbséget Boyko ellen, de aztán lejárt az idő, így következett a ráadás egy perc, ami arany tusig megy. Svetlana Boyko élete legfontoabb találatát érte el minden idők legeredményesebb női vívójával szemben, és ezzel bevezette a csapatát a döntőbe.

 Mindenképpen érdekes, hogy az oroszok a bevitt 22 tusból 2-t piros lappal értek el, de az olaszok még ennél is többet, 21-ből 5-t köszönhettek az oroszok szabálytalanságainak. Mivel a két elődöntő egy időben zajlott, és én a magyarokat néztem, ezért ezt a találkozót nem láttam, így nem tudom, hogy a lapok milyen sorsdöntő pillanatokban születtek, de mindenképpen sok az összesen 7 db piros lap.

Egy ilyen idegtépő találkozó után az oroszok már fellégezhettek, mert az aranyért nem a magyarokkal vívtak, hanem az amerikaiakkal. Bár nyilván az jelent valamit, ha utóbbiak le tudták győzni a tavalyi vb döntős lengyeleket, majd az Európa-bajnok magyar lányokat, de Boykoék nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, helyette megszerezték az orosz vívók első aranyát az olimpián. Egyébként eddig még érmük sem volt, szóval legalább annyira húzták a szájukat ők is, mint mi, de hát most már nekik legalább van aranyuk.

A bronzmeccsen, mint arról már a magyar érdekeltség miatt korábban írtunk, az olaszok nyertek. Egyébként ezen a találkozón is begyűjtöttek öt piros lapot, de hát még így is kilenccel verték a lányokat. Vezzali tehát megszerezte hetedik olimpiai érmét, Trillini pedig az ötödik olimpiájáról sem tér haza üres kézzel. Granbassi is két éremmel mehet haza, és az ő nevét az elkövetkezendő években még biztosan sokat fogjuk hallani.

1. Oroszország (Svetlana Boyko, Evgenia Lamonova, Victoria Nikichina, Aida Shaneava)

2. Egyesült Államok (Emily Cross, Hanna Thomson, Erinn Smart)

3. Olaszország (Valentina Vezzali, Giovanna Trillini, Margherita Granbassi, Ilaria Salvatori)

4. Magyarország (Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Ujlaki Virginie)

Italy's Valentina Vezzali, right, celebrates after winning the final point to Hungary's Virginie Ujlaki at the women's team foil bronze medal final at

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr19618645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása