Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

De még 4-kor is érdemes!

2008.08.15. 20:09 - P.D.R.

Címkék: úszás phelps egerszegi

Azért én kissé bátortalanul használnám a lelkes szót a hajnali kelésre, de egyet kell értenem Mészáros Panna kolleginával, hogy érdemes. Az első 10 perc kegyetlen, utána életben marad az ember. Az úszókban már csak két napig gyönyörködhetünk, úgyhogy tényleg kár kihagyni.

Magyar érdekeltség már nem lesz a "vizeskockában", ennek ellenére tiszta lelkiismerettel ösztönzök mindenkit a korai kelésre. 4 óra 10 perckor ugyanis eldől, hogy Michael Phelps fejezetet kap a sport történelemkönyvekben vagy pedig kiad egy újat. Merthogy, ha megnyeri a 100 pillangót, akkor szinte biztos, hogy meg lesz nekik a nyolc arany. Az amerikai vegyesváltó vízben nem verhető, csak rossz váltással vagy valami banális hibával kaphatnak ki, az meg azért nem jellemző rájuk.

A 100 pillangós esélyekről kicsit már elmélkedtem tegnap. A mai elődöntőt látva annyiban módosítanám a véleményemet, hogy nagyobb esélyt látok arra, hogy Phelpset üldözzék újfent, nem pedig ő fog üldözni. Viszont, ha valahol, akkor itt beérhetik.

Lesz még nekünk női 800 gyorsunk a programban, aminek követése hajnali negyed 5-kor komoly kihívás, de remélhetőleg Rebecca Adlington és Camelia Potec gondoskodnak az izgalmakról, illetve Janet Evans egy zöld csík formájában. Az úszósport legrégebbi világcsúcsa kerülhet veszélybe, ha jót derbizik egymással a román és a brit gyorsúszó.

Nem feledkezhetünk meg a női 200 hátról sem, ahol Kirsty Coventryért szurkolhatunk. Azt hiszem ennyi megengedhető. Ha már megdöntötte Egerszegi Krisztina világcsúcsát, legalább legyen olimpiai bajnok. Az egész hetes teljesítményét hozzávéve meg aztán végképp.

A nap utolsó döntője a férfi 50 méteres gyorsúszás lesz, ami nem az úszósport leglátványosabb száma, ha csak nem leli valaki örömét abban, hogy 8 ember 20 másodperces fröcskölődését nézi, amelynek a végén tippelni sem lehet ki a bajnok. Az elődöntők alapján sem lehet nagy tétben fogadni a befutóra, de Alain Bernard duplázására elég nagy sansz van, ami azért nem lenne kis teljesítmény, különösen a gyorsúszás fejlődésének intenzitását látva.

Most már csak kettőt kell aludni ébredni és vége az úszásnak. Ezt már fél kávéval is ki lehet bírni és óriási döntők maradtak a végére.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr89617831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EurosportImádó 2008.08.15. 20:14:27

Téged vártalak olyan szempontbol h felkonferáld az uszás döntöket:p
Jó pihenést hajnalig(már amennyit lehet)
És jó kommentálást,lehetöleg hangban eröset---->(Szabó Gábornak üzenem)
Nem tudom h kommentálásba lehet e überelnia 4x100-at amikor Szabó Gábor úr ugy kommentálta h életembe nem hallotam ilyet de nagyon tetszett.
Remélem tulteljesititek majd:p
Mert jó komment nélkül a versdeny is kicsit uncsibb;)

Orsoly 2008.08.15. 20:56:39

mindenképp felkelek

gyepes 2008.08.16. 05:38:51

Vicces ezt hallgatni, ahogy elvitatkozgattok atlétika közben, hogy kinek van igaza. Mondjuk erre jó, hogy hárman közvetítetek.

Szabó Gábornak meg üzenem, hogy Alexander Popov is NOB-tag és ö szerintem nincs még 55 éves.
süti beállítások módosítása