Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Tenisz férfi egyes negyeddöntők

2008.08.14. 10:55 - lpinter

Címkék: tenisz nadal federer

Magyar idő szerint 10:00 órakor kellett volna kezdődnie a tenisz negyeddöntőknek. Egyelőre azonban az időjárás az úr, heves esőzés miatt későbbre halasztották a kezdőmérkőzéseket. Addig is lássuk, mire számíthatunk ma.

Férfi egyesben a legjobb nyolc csatája van ma napirenden, az elődöntőbe jutásért: Bent van a világ 3 legjobbja, a jelenlegi világelső Roger FEDERER (SUI), a jövő hétfőtől világelső Rafael NADAL (ESP) és a szerb Novak DJOKOVIC.

Photo 1 - Spain's Rafael Nadal returns a ball to Russia's Igor Andreev dur... AFP/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első helyen kiemelt Federer ellenfele az amerikai James BLAKE, aki előtt óriási feladat tornyosul, hiszen eddig nyolc alkalommal találkoztak, mindig kemény borításon, és egyszer sem sikerült felülkerekednie a svájci klasszison. Szettet is csak egyszer tudott nyerni ellene, még 2006-ban, a US Openen. Federer győzelme esetén másodszor jut be olimpiai döntőbe, legutóbb 2000-ben Sydneyben volt ott, akkor kikapott Tommy Haastól.

Két francia is ott van, Paul-Henri MATHIEU és Gael MONFILS. Mindketten kiemelt játékost győztek le a harmadik fordulóban, Mathieu a német Kiefert, Monfils pedig az argentin Nalbandiant. Mathieu ellenfele a 2004-es athéni bronzérmes chilei Fernando GONZALES lesz, akitől viszont a legutóbbi 3 találkozójukon kikapott. Monfils ellenfele a harmadik kiemelt szerb Novak DJOKOVIC lesz, aki idén megnyerte élete első grand slam tornáját, az Ausztrál Opent, amely egyben az első szerb grand slam - győzelem is volt.

Jürgen MELZER az olimpiák történetének első osztrák elődöntőse szeretne lenni teniszben, ehhez azonban a jövő hétfőtől világelső és szintén balkezes Raphael Nadalt kellene legyőznie. Ez nem kis feladat, bár most jó formában van Melzer, hiszen 3 hete Kitzbühelben döntőt játszott, valamint két év után először tudott megverni valakit a világranglista első tíz helyezettje közül, a svájci Stanislas Wawrinka személyében. Nadal ellen ez azonban aligha lesz elég.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása