Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Ma gyengébben lőttünk

2008.08.13. 14:01 - The korean

Címkék: mongólia sportlövészet csonka zsófia

Az elmúlt napokban kicsit hozzászokhattunk ahhoz, hogy döntő környékén tanyáznak sportlövőink, Sidi Péter be is jutott a fináléba 10 m-es férfi légpuskában, és végül 6. lett, Gerebics Roland pedig dupla trapban csak a szétlövésben maradt le a 6-os döntőről.

Ma Csonka Zsófián volt a sor, hogy folytassa a jó szereplést, Európa-bajnoki 6. lövőnk korábban már rajthoz állt a 10 m-es légpisztoly számban, ott 29. lett, most pedig a 25 m-es sportpisztolyban volt érdekelt. Csonka most sem tudott kiemelkedőt nyújtani, csak 32.-ként zárt.

A számot egyébként a kínai Csen Jing nyerte, az ezüst pedig a mongol! Gundegmaa Otryadé lett. Ezzel egyébként Mongólia történetének 16. olimpiai érmét szerezte. Az ázsiai ország legeredményesebb száma a szabadfogású birkózás, ott 4 ezüst és 4 bronz az eddigi termés. Ezenkívül ökölvívásban, judóban és sportlövészetben szereztek eddig medáliát, az arany azonban egyelőre még hiányzik.

További érdekesség, hogy a mostani versenyszámban a szintén mongol származású Munkhbayar Dorjsuren lett a bronzérmes, ő azonban már német színekben versenyez.

China's gold winner Chen Ying, center, celebrates with silver medalist Mongolia's Gundegmaa Otryad, left, and bronze medalist Germany's Munkhbayar Dor

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr32614223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása