Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Volt itt minden, mint a búcsúban

2008.08.11. 07:35 - P.D.R.

Címkék: világcsúcs

Világcsúcsok, olimpiai rekordok, drámák meg egy olyan váltógyőzelem, amilyent még én sem láttam. Eseménydúsra sikereredett az úszóversenyek harmadik napja, második délelőtti programja.

 

A férfi 4x100-as gyorváltó izgalmait nem lehet szavakba önteni, úgyhogy legyenek oly kedvesek megtekinteni, érdemes!

Phelps and Weber-Gale of the U.S. celebrate after winning the men's 4x100m freestyle relay swimming final at the Beijing 2008 Olympic Games

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A száraz tények: amerikai arany, francia ezüst, ausztrál bronz. Michael Phelps 8/2. Eamon Sullivan 47.24 (hivatalos 100 gyors világcsúcs). Öt váltó a régi világcsúcson belül. A győztes idő 4 mp-el jobb, mint a "hihetetlen múltra visszatekintő" tegnapi rekord.

Brit arany született 400 gyorson, ahol a 400m vegyes -csalódást keltő- bronzérmese Katie Hoff az utolsó centiméterig magabiztosan vezetett, majd egy telitenyeres benyúlásnak köszönhetően be kellett érnie az ezüstéremmel.

A száraz tények: Rebecca Adlington 4:03.22-vel győzött. Senki nem úszott jobbat, mint tegnap. A címvédő utolsó lett. A világcsúcstartó ötödik.

100 férfi mellen nem állt sem amerikai, sem ausztrál a dobogón. Ellenben megszületett a norvég úszósport első olimpiai érme, kapásból ezüst. Ötvennyolccal kezdődik a világcsúcs. Kell még szokni.

A száraz tények: Kosuke Kitajima 58.91-el megvédte címét. Öten úsztak percen belül, köztük Roman Sludnovval, akinek ez a világon először - 2001 júniusában - sikerült. A norvég Alexander Dale Oen a második, a francia Hugues Dubosq a harmadik helyen végzett.

A 100 női pillangó eredményhirdetésén csak ausztrál és amerikai állt a dobogón. Libby Trickett esküvője óta először nyert világversenyen, így felavatta férje nevét a pódiumon. AZ utolsó karcsapásokon teljesen elfogyott az ausztrál asszonyság, így a világcsúcs megmaradt Inge de Brujinnak. A 2006-os Európa bajnok Dekker csak a 8. lett.

A száraz tények: 56.63-al szerezte meg az ausztrálok második aranyérmét Lisbeth Trickett. Christine Magnuson megelőzte a 200-as menő Jessica Schhippert és új amerikai csúccsal megnyerte az ezüstérmet az Egyesült Államok csapatának.

További száraz tények:

Kirsty Coventry világcsúcsot repesztett a 100 női hát elődöntőjében. Az új csúcs:58.77

Peter Vanderkaay úszik a 200 férfi gyorson 4-es pályán a holnapi döntőben. Park második, Phelps 4. lett az elődöntők során. A kanadaiak 100 gyorsos világbajnoka Brent Hayden visszalépett a váltó kedvéért (Rossszul tette. Ja, ez nem száraz tény.), ahogy a francia Amaraury Leveaux is (ő nem tette rosszul).

Leisel Jones óriási fölénnyel, 1:05.80-al nyerte a női 100 mell elődöntőit, a magyar gyökerekkel rendelkező Soni úszik mellette a döntőben.

Marcus Rogan nem lesz ott a férfi 100 hát döntőjében (jójó, kicsit ez sem száraz tény). Az ausztrál Stoeckel úszta a legjobb időt. Piersol ötödik. Két amerikai, két ausztrál, három európai és egy japán versenyző alkotja a holnapi finálé mezőnyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr67610134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oldal egyik látogatója 2008.08.12. 13:19:54

Én is néztem a 4x100-as férfi gyorsváltó döntőjét és egyáltalán nem gondoltam volna, hogy az Amerikaiak ezt meg tudják nyerni.
süti beállítások módosítása