Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Lejátszották a második kört a kézis hölgyek

2008.08.11. 21:22 - rdani

Címkék: női kézilabda napi eredmény

És máris több kisebb-nagyobb meglepetés született, legyen szó akár végeredményről, akár a vártnál kisebb/nagyobb gólarányról. Sajnos, mint gondolom mindenki tudja, aki ezt a postot elolvassa, az egyik meglepetés a magyar válogatott eredménye volt, hiszen "csak" döntetlent játszottak Görbiczék a legjobb amerikai csapattal, Brazíliával. Tovább után jönnek a részletek!

A-csoport:

Franciaország - Kazahsztán: 21-18 (10-8).

Franciaország: Leynaud (9 védés, 60%!!!), Nicolas (7 védés, 37%) - Kamto Njitam 1, Ayglon, Pecqueux-Rolland, Baudouin 3/2, Herbrecht 1, Cano 3, Wendling, Vanparys-Torres 3, Tervel 0, Tounkara 2, Lacrabere 6, Signate 2.

Kazahsztán: Travnikova, Parfenova (14 védés, 40%) - Nikandrova, Borechko, Pikalova 2, Isakova, Portova 1/1, Ilyukhina 4, Kubrina 1, Yakovleva 2, Vassilyeva, Ajiderskaya 7/2, Markovich, Tyapkova 1.

Jól kezdtek a kazahok, vezettek két góllal, azonban a franciák 4 perc alatt négy gólt lőve fordítottak, és így vezettek félidőben két góllal, ezen a meglehetősen gólszegény mérkőzésen. A második játékrészben gyakorlatilag felváltva születtek a gólok, így a franciák megnyerték a második meccsüket is az olimpián, míg a kazahok immáron két vereséggel rendelkeznek.

Szubjektív: A francia válogatott megtalálta a legendás (és még mindig elsőszámú) kapus utódját Amandine Leynaud személyében. Aki két meccsen át 59 (igen, ötvenkilenc!!) százalékos kapusteljesítményt átlagol, méghozzá úgy, hogy játszik is rendesen (10 illetve 9 védés 17 illetve 15 kapott lövésből, ez nagyjából 1-1 félidei játékot jelent... sajnos nem láttam egyik meccsüket sem a franciáknak), az alighanem egészen kivételes tehetség. Ráadásul májusban múlt csak 22 éves, úgyhogy 10-15 évre lehet megoldás a francia kapuban. Kazahsztán pedig szerintem elégedett lehet ezzel a három gólos vereséggel, ami megint nagyrészt Ajiderskayának volt köszönhető, kiváncsi vagyok ősszel melyik csapat soraiban láthatjuk őt az Eurosport2-n a Bajnokok Ligájában, ha egyáltalán eligazol Almatyból :).

 

Norvégia - Angola: 31-17 (14-6).

Norvégia: Grimsbö (4 védés, 40%), Ka. Lunde Haraldsen (12 védés, 52%!!) - Nyberg 2, Aamodt 3, Snorröggen 2/1, Lybekk 2, Nöstvold 2, Breivang 1, Kr. Lunde 4, Hammerseng 2/1, Johansen 1, Frafjord 1, Larsen 5, Riegelhuth 6/1.

Angola: Tavares (4 védés, 20%), Pedro (5 védés, 25%) - Eduardo, Bengue 3/2, Carlos 1, Trindade 0, Calandula, De Almeida 5, Dombaxi 1, Fernandes 2, Kiala 1, Bernanrdo 3, Cailo, Viegas 1.

Nagyon sima győzelem, nincs is mit hozzátenni. Az angolai csapat legnagyobb sztárja, Bengue 3/12-es lövési mutatóval játszott, amiben a heteseknél is elég gyenge, 2/4 lövés is benne volt. A részletes lövési statisztikából kiderül, hogy három ziccert hagyott ki a vonalról, illetve indításból, valamint összesen 1 átlövése volt. Így Angola alighanem egyedül Kazahsztán ellen veheti fel a versenyt.

Szubjektív: Katrine Lunde (Haraldsen). Ez a kedves arcú, vékony, de elég magas hölgy, illetve most már asszony 28 éves korára a világ egyik legjobb kapusává vált. Hihetetlenül érzi az ellenfeleit, és olyan indításai vannak, amikből ezen a mérkőzésen 11 lerohanást tudott vezetni a csapata. Ebből kilencet belőttek, míg Angolánál ugyanez a mutató 1/5, innen nagyon rosszul kell játszania egy csapatnak, hogy ne nyerjen. De a norvégok még jól is játszottak, Riegelhuth is magára talált, így Angolának esélye sem volt. Az olimpia sorsolása előtt azt gondoltam, hogy a két déli ország közül Angola lesz a jobb, de két meccs után egyértelmű, hogy Brazília a nagyobb falat - sajnos.

 

Románia - Kína: 34-20 (17-11).

Románia: Pislaru (2 védés, 40%), Tolnai (0 védés), Dinu (12 védés, 43%) - Maier 8/3, Birsan, Amariei (Lungu) 9, Olteanu 1, Neagu, Bradeanu 4, Stanca 6, Ardean-Elisei 1, Meirosu 2, Bese 2, Lecusanu 1.

Kína: Liu Guini (2 védés, 25%), Huang Hong (4 védés, 13%) - Wei Qiuxiang 6/4, Liu Yun 4/2, Wang Min, Wang Shasha, Wu Yanan, Liu Xiaomei 4, Sun Laimiao 2, Wu Wenjuan, Li Weiwei, Li Bing 3, Huang Dongjie, Yan Meizhu 1.

Egy újabb nagyon sima mérkőzés, úgy tűnik, hogy Kína nem tud igazán nagyot alkotni női kézilabdában, pedig itt egyértelműen jobbnak tűntek az olimpia előtt, mint a férfiaknál. Igaz, ebből a csoportból bejuthatnak a nyolc közé (Angolát és Kazahsztánt kéne megverni), ez pedig már szép eredmény lenne, jelen állás szerint Dél-Korea lehetne az ellenfél, de bárki jut tovább a B csoportból, Kína ellen esélyes lenne. A románok viszont egyelőre nagyon magabiztosnak tűnnek.

Szubjektív: Románia Norvégiával és Koreával együtt az olimpia eddigi legjobb formában lévő csapata, sokáig juthatnak szomszédaink, főleg, ha a számtalan kiváló átlövőjük közül többen is jó formában lesznek.

A csoport állása:

1. Románia 4 pont (65-39)

2. Norvégia 4 pont (61-40)

3. Franciaország 4 pont (53-39)

4. Kazahsztán 0 pont (37-52)

5. Kína 0 pont (43-64)

6. Angola 0 pont (38-63).

 

B-csoport:

Magyarország - Brazília: 28-28 (17-12).

Magyarország: Herr, Pálinger (13 védés, 32%) - Ferling 1, Vérten 2, Pigniczki, Görbicz 8/3, Tóth 1, Szamoránsky 6, Bódi, Szűcs 1, Borbás, Hornyák, Kovacsicz 6, Tomori 3.

Brazília: Masson (14 védés, 35%), De Paula (0 védés) - Diniz, Do Nascimento 6/1, Piedade, Amorim 10, Oliveira 4, Rodrigues, Rosas 2, Jacques, Silva 1, Mesquita, Cavaleiro 1, Santos 4/1.

Meglehetősen ingadozó meccs volt, az első 11 perc így alakult: 3-0; 3-4; 7-4. A 20. perc előtt viszont megint összejött egy 3-0-ás sorozat, és a félidőben 17-12-es, ötgólos előnnyel vezettünk. Majd az előnyt hat perc alatt eladtuk (17-17). Innentől végig nagyon szoros volt a mérkőzés, de általában a magyar csapat vezetett, 25-25ig. Onnantól a brazilok, az utolsó előtti másodpercben is. Tomori viszont betalált szabaddobásból (!) az utolsó másodpercben (!!!), így legalább egy pontot megmentett.

Szubjektív: Az olimpia előtt azt beszéltük kollégákkal, barátokkal, hogy a hét posztból négyben nincs gond, a kapu, és a bal oldal az világszintű (Pálinger, Vérten, Tóth, Görbicz), gond lesz viszont a jobb oldallal és a beállóval. Általában ahhoz, hogy egy csapat meccset nyerjen az kell, hogy négy játékos játszon nagyon jól, a többiek pedig tegyék oda azt az 1-2 gólt fejenként, ami kell a sikerhez. Svédország ellen Pálinger, Vérten és Görbicz nagyon jó volt, Tóth helyett pedig Tomori vállalta magára a jól játszó átlövő szerepét, és a többiek sem voltak rosszak, így nyertünk. Brazília ellen Pálinger nem volt annyira jó (bár ha a ziccer-védései után a kipattanót legalább az esetek felében megszerezzük, akkor az ő mutatója is jobb lett volna, és megnyertük volna a meccset is), Vérten sem, Tóth pedig most már nagyon úgy tűnik, hogy a parádés világbajnokság, illetve klubszezon (BL-gólkirálynőség) után nincs túl jó formában az olimpián. Görbicz hozta magát, és Kovacsicz remek játéka (na azt sem gondoltam volna, hogy ezt a mondatot leírom :), illetve Szamoránsky góljai elegek voltak a döntetlenhez. Alighanem kell még pontokat szerezni a továbbjutáshoz, és csak bízni tudunk abban, hogy Tóth Timi feljavul, mert az ő góljai nélkül azért elég nehéz lesz a nyolc közé jutni is.

 

Dél-Korea - Németország: 30-20 (12-9).

Dél-Korea: Oh Yongran (0 védés), Lee Minhee (19 védés, 54 %!!) - Kim Ona 1, Huh Soonyoung 5, Song Hairim, Kim Namsun 1, Kim Chayoun, Oh Seongok 5, Hong Jeongho 6/3, Park Chunghee 5, An Junghwa 2, Bae Minhee, Choi Imjeong 1, Moon Pilhee 4.

Németország: Englert (6 védés, 40%), Woltering (11 védés, 34%) - Hardter, Jurack 4, Wörz 2, Müller 2, Steinbach, Lörper 4, Hering 3, Krause 2, Neukamp, Baumbach 1, Mellbeck, Althaus 2.

Számomra a nap legnagyobb meglepetése, bár már az első körben látszott, hogy itt a németeknek nehéz dolguk lesz. Már az első félidőben is Korea volt jobb, azonban ezt az óriási különbséget a második félidőben alakította ki Ázsia legjobbja. A 40. percig tartották a németek a félidei három gólos különbséget, utána viszont 10 perc alatt egy 9-1-es rohanás, és el is dőlt a meccs. Dél-Korea ezzel az eredménnyel csoportelső lehet, ami azt jelentené, hogy valamelyik gyengébb csapatot kapja a másik csoportból.

Szubjektív: Lee Minhee 19 védés, a koreai csapat 13 gól / 17 lerohanás, Jurack és Krause, a világ legjobbnak kikiáltott átlövőpárosa együtt 6/17, átlövésből 3/10, csókolom, esélytelenek voltak a németek.

 

Oroszország - Svédország 28-24 (14-12).

Oroszország: Suslina (6 védés, 27%), Sidorova (4 védés, 33%) - Poltoratskaya 2/1, Romenskaya 1, Postnova 3, Kareeva 1, Andryushina 3, Uskova, Polenova 4/2, Turey 6/4, Shipilova 4, Marennikova 3, Dmitrieva, Bliznova 1.

Svédország: Bengtsson (1 védés, 33%), Grundström (13 védés, 33%) - Flognman 1, Boson 3, Holmgren 3, Helgesson 1, Wiel Freden 6, Utkovic, Enström, Eriksson, Ahlm 5/1, Torstenson 4, Wiberg, Gullden 1.

7-2-vel kezdtek az oroszok, majd 8-8nál már döntetlen volt az állás, keményen küzdött a svéd csapat. A félidő végén beleerősítettek az oroszok, így két góllal vezettek 30 perc után. A második játékrész elején megint az oroszok kezdtek jól, de 20-20nál ismét kiegyenlítettek a svédek. Az utolsó tíz percben viszont kijött az oroszok hihetetlen rutinja, és végül simán nyerték meg a meccset.

Szubjektív: A szülinapos Postnova három gólig jutott (minden gólja után boldog szülinapot kívánt neki a pekingi angol műsorközlő :), és érdekes, de elég ritka, hogy két ugyanolyan eredményű félidő van egymás után egy kézilabdameccsen... Ja és maga a meccs? Az oroszok ennyivel simán jobbak, és kész, talán kicsit szorosabb volt az eredmény, mint amit vártam volna.

A csoport állása:

1. Dél-Korea 3 pont (59-49)

2. MAGYARORSZÁG 3 pont (58-52)

3. Oroszország 3 pont (57-53)

4. Németország 2 pont

5. Brazília 1 pont

6. Svédország 0 pont.

 

Elég rossz volt a szájízem, de ránézve a táblázatra azért nem olyan rossz a helyzet. Egy meccset kell nyerni a nyolc közé jutáshoz, és azért sem a németek, sem az oroszok nem tűnnek legyőzhetetlennek, sőt. Ráadásul szerintem a svédek nem 0 ponttal fognak hazamenni, és akárkit vernek meg, nekünk tesznek szívességet. Folytatás szerdán.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr77611354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása