Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Boczkó Gábor elődöntős

2008.08.10. 09:13 - Mpanna

Címkék: párbajtőr vívás boczkó gábor

Sajnos a kínai bíró nagyban befolyásolta Boczkó Gábor negyeddöntőjét, de szerencsére a magyar vívó nem került emiatt hátrányba. Az asszó elején nem volt találat egyik részről sem, ezért fél perc után a zsűri mindkét vívót sárga lappal büntette passzivitásért. A vívók értetlenül fogadták az ítéletet, mert bár tust ugyan még nem adtak, azért elég aktívan vívtak.
 

Ennek később lett is jelentősége, mert a lengyel kettő egyes vezetésénél test-test elleni küzdelemért újabb sárga lapott kapott, ami így már egy pirosat ért, ami büntető találattal járt. Aztán Boczkó egy gyönyörű csukló szúrással átvette a vezetést, és ezzel el is kapta a fonalat, zsinórban adott három tust. A második harmadot öt-négyes vezetéssel kezdte Boczkó, de Zawrotniak gyorsan kiegyenlített. Aztán a bíró ismét megzavarta a két vívót, amikor is a pást széléről a közepére rendelte őket. Ezt később még megismételte, ami egyébként szintén indokolatlan volt, hiszen egyik vívó sem hagyta el oldalt a vívó felületet. Ez inkább a lengyelt zökkentette ki, mert Gábor megint átvette a vezetést. De utána sajnos a zsűri továbbra sem volt a helyzet magaslatán, a magyar vívó a videóbíró segítségével próbálta bebizonyítani, hogy a lengyel a fegyvertelen kezével hozzá ért a párbajtőréhez, ami a lassításban is nagyon jól látszott, mégsem ítélt semmit.

Nem sokkal ezútán Boczkó két tusra növelte az előnyét, ám egy perccel a vége előtt megint talált a lengyel. Egy együttes után, amit már amúgy sem kellett volna megadni, mert állj után történt, hosszas videóbírói elemzés után módosította a zsűri, hogy csak Boczkó kapjon pontot. Tény, hogy a lengyel elesett, és esés közben nem lehet találatot adni, de a tus maga véleményes volt. De ami utána történt arra nem találok magyarázatot, teljesen érthetelenül és indokolatlanul megfosztotta Zawrotniakot egy találattól, így Zhang bíró pár perc alatt, a 11-10-es állásból 11-8-at varázsolt. Boczkó adott három egy lámpás tiszta tust, szerencsére, mert közben a bíró megint megállította az asszót, hogy figyelmeztesse őket, már ki tudja miért. Ekkor már 14-8-ra vezetett, amikor is a lengyel egy újabb piros lapot kapott.

Így Boczkó ezt az asszóját is technikai találattal nyerte, köszönhetően annak, hogy a bírói közjátékok ellenére sem vesztette el a fejét, hanem végig a vívásra koncentrált. Az elődöntőben az egyéni világbajnok Fabrice Jeannet lesz az ellenfele, magyar idő szerint 13:30-kor.

Boczkó Gábor azt nyilatkozta az asszó után, hogy a zsűri itéletei nélkül is egyértelműen legyőzte volna Zawrotniakot, aki jogosan kapta a három piros lapot. A gyenge bíráskodásért nem neki kell szégyenkeznie! Teljesen egyet értünk vele, aki látta az asszót, abban fel sem merült, hogy nem a magyar párbajtőröző a jobb!

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr79608915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása