Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

11-nél jár a Spurs, szenvedett a Heat

2010.11.23. 13:35 - rdani

Címkék: kosárlabda kosárlabda nba

Nyolc mérkőzést játszottak hétfőn az Észak-amerikai profi kosárlabda liga (NBA) legutóbbi játéknapján. A remek formában lévő, 11-1-es mutatóval története legjobb szezonkezdetét produkáló San Antonio Spurs a 11. győzelmére készült zsinórban, az ellenfél azonban az egyik keleti bajnokesélyes, az Orlando Magic volt Texasban. A találkozó első 40 perce végig rendkívül szorosan alakult, öt pontnál nagyobb különbséggel egyik csapat sem vezetett. A mérkőzés a hajrában dőlt el, amikor Manu Ginobili és Matt Bonner tripláival tudott ellépni a Spurs, a végeredmény pedig 106-97 lett a hazaiak javára. A San Antoniónál Ginobili 25 pontot, 9 gólpasszt és 6 lepattanót jegyzett, Tony Parker 24 pont-10 asszisztos dupla-duplával vétette észre magát, a magához képest gyengébben játszó Tim Duncan pontjait pedig Matt Bonner szállította: 15 pontot szerzett, 4-ből 4 triplakísérlete volt jó, a szezonban pedig egészen elképesztő, 69%-os aránnyal dobja a hárompontosokat. A túloldalon Dwight Howard 26 pontja és 18 (!) lepattanója mellé igazán senki sem tudott felnőni, így a zseniális teljesítmény sem volt elég a győzelemhez.

A nyáron jelentősen megerősödött Miami Heat egy Memphisben elveszített mérkőzés után fogadta az Indiana Pacers csapatát. Az első negyed még a papírformának megfelelően alakult, 22-19-re a Heat vezetett, a másodikban azonban fejreállt a mérkőzés, 16 ponttal nyerte ezt a negyedet a Pacers, így kényelmes előnnyel várhatta a második félidőt. A harmadik negyed megint a Miamié volt, de igazán szorossá már nem tudta tenni a mérkőzést a Heat, a végeredmény nagy meglepetésre 93-77 lett az Indiana javára. A vendégeknél Danny Granger 20 pont-11 lepattanóval jutott el dupla-dupláig, Brandon Rush 20 pontja mellé 7 lepattanót szerzett. A túloldalon LeBron James 25 pontig jutott, Chris Bosh pedig 21 ponttal és 11 lepattanóval szintén dupla-duplát jegyzett, a vereségben azonban nagy szerepet játszott, hogy a Nagy Hármas harmadik tagja, Dwyane Wade élete legrosszabb lövőszázalékát hozta: a mezőnyből 13 kísérletből egy volt jó, 4 triplából 0, büntetőből pedig 5-ből 1. Így aztán Wade 3 pontot szerzett, volt 5 eladott labdája, egy kulcsember ilyen szintű betlije pedig még Miamiban sem fér bele.

További eredmények:
Atlanta Hawks - Boston Celtics: 76-99
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves: 117-107
Houston Rockets - Phoenix Suns: 116-123
Utah Jazz - Sacramento Kings: 94-83
Golden State Warriors - Denver Nuggets: 89-106
Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets: 99-95.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr172467836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása