Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

FINAL FOUR-ban a Sopron női kosárlabdacsapata!!!

2009.02.20. 20:38 - RáK

Címkék: sopron euroliga női bourges

Fennállása során első alkalommal jutott be  Európa legrangosabb női kosárlabdasorozatának, az Euroligának a Final Four-jába az MKB-Euroleasing Sopron csapata. A soproni hölgykoszorú zseniális mérkőzésen, 70-63 arányban győzte le a francia CJM Bourges együttesét. Utóbbi gárda vezetői a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában jelezték a zsűriasztalnak, megóvják a mérkőzést bírói műhibára hivatkozva - szerintük ugyanis az utolsó percben megítélt sportszerűtlen hibát követően egy büntetővel kevesebbet dobhattak.

 

 

 

 

 

 

 

 

A soproniak még ezen hét keddjén tudtak győzni a Bourges elleni első mérkőzésen idegenben, amivel egyetlen lépésre kerültek az Euroliga Négyes Döntőjétől. Ez a bizonyos "hosszú" lépés pénteken este hat órai kezdettel indult, és nagyjából fél nyolckor ért véget. Örömteli hír számunkra, hogy botlásra szinte esélye sem volt Honti Katáéknak. 

AZ első negyed ugyan döcögősre sikeredett, azért Milovanovicsék valahogy megnyerték azt is 3 ponttal, így 10 perc után 13-10 állt az eredményjelzőn. Gyorsan tegyük hozzá, az imént használt jelző csupán a támadásbeli hibákra vonatkozik, védekezésben a kevesebb mint tucatnyi kapott pont, valamint a tény hogy végig vezette a negyedet a Sopron, önmagáért beszél. 

A Székely Norbert vezette edzői stáb viszonylagosan nyugodalmasan ülhetett a kispadon, mert a két perces kisszünetet követően a támadójátékban is flejavult a sárga-zöld egylet. Honti 8 pontig jutott az első félidőben, Milovanovics és Horti pedig a palánk alatt tudtak pontokat szerezni. A szünetben jegyzett 32-25-ös eredmény több mint bíztató volt tehát magyar szemszögből, elsősorban a mutatott játék alapján.

A nagyszünetet követően mindenki valamiféle csodára várt, merthogy a 20-30. percig nyerte meg az első párharcot is a Sopron Franciaországban. A harmadik negyed első 7 minutumában nem is kellett csalódnia a szépszzámú soproni közönségnek: 50-33 arányban meglépett a hazai együttes a Bourges-tól, akiknél NDounge-on kívül senki nem nyújtott igazán emlékezetes teljesítményt az MKB Arénában. Szerencsére. Merthogy N'Dongue szinte egymaga felhozta újra 7 pontos különbségre a vendégeket, hogy aztán érkezzen Milovanovics. A szerb - aki az első meccsen szerzett 25 pontjával a nyitó játéknap legponterősebbje volt - 10 méterről szórt be egy triplát a negyed végét jelző duda pilanatában, így a záró játékszakasz 57-47-ről kezdődhetett.

Az utolsó negyedben sem változott semmit a játék képe: a hazai oldalon Honti és Milovanovics jelentették a fő támadófegyvert, míg a vendégeknél csak és kizárólag N'Dongue tudott kosarakat szerezni. A végjátékot több mint 10 pontos előnyről - egész pontosan 68-54-ről - megkezdő soproniak nem engedték feljönni ellenfelüket a későbbiekben sem- mint ahogy tették azt az első találkozón.

A vége szenzációs siker, a Mizo-PVSK 2005-ös Final Four-béli szereplését követően újra magyar csapatért szoríthatunk Európa legjobb négy női kosárlabdaklubjának tornáján. A rendezési jogért bizonyosan harcba száll majd Török Zoltán ügyvezető igazgató, habár azt nehéz elképzelni, hogy ne Oroszországban legyen a torna döntő fázisa. 

Számunkra nem maradt más hátra, mint hogy GRATULÁLJUNK az MKB-EUROLEASING SOPRON csapatának a csodás sikerhez, és sok sikert kívánjunk nekik a Final Four-hoz!!

MKB-EUROLEASING SOPRON–Basket Bourges (francia) 70–63 (13–10, 19–15, 25–22, 13–16)

Sopron, 2000 néző. V: Zamojski (lengyel), Tatics (szerb), Poljansek (szlovén)

SOPRON: MACLEOD 5/3, HONTI 19/6, Holt 5, MILOVANOVICS 21/9, Horti 6

Csere: KRIVACSEVICS 6, Horváth Zsu., EÖRDÖGH 8/3

Edző: Székely Norbert

BOURGES: Dumerc, Melain 5, Lelas 10, NDONGUE 33, Alessandra 2

Csere: Miyem 6, Manics 7/3, Bujdosó,

Edző: Pier Vincent

Kipontozódott: Manics (37.p.), Dumerc (40.p.)

Utóirat: A Bourges vezetői a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában jelezték a zsűriasztalnak, megóvják a mérkőzést bírói műhibára hivatkozva - szerintük ugyanis az utolsó percben megítélt sportszerűtlen hibát követően egy büntetővel kevesebbet dobhattak. Kapaszkodnak minden szalmaszálba a franciák, de a józan paraszti ész meghazudtolása volna, ha nem a pályán elért eredményt hagynák jóvá a zöldasztalnál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr57955510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása