Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

de Villiers az élen a Dakaron

2009.01.09. 07:46 - varferenc

Címkék: dakar

A Dakar rali hatodik szakaszán a San Rafael és Mendoza közötti 763 kilométeres távot kellett megtennie a versenyzőknek, melyen közel 400 kilométernyi szelektív szakasz várt volna rájuk. A szervezők azonban az előző napi erőltetett menet miatt 178 kilométerre csökkentették a szelektív távot. A szakaszon ugyan a katari Al Attiyah volt a leggyorsabb, ám a BMW-s versenyző kihagyott több ellenőrző pontot, ezért kizárták, így át kellett adnia összetettbeli vezetését a dél-afrikai Giniel de Villers-nek. A nap másik nagy vesztese az egykori Dakar-bajnok Luc Alphand volt, aki navigátorának betegsége miatt feladni kényszerült a versenyt. A magyar autósok szerencsésesen célba értek, Palikék a 34., Szalayék a 35., Lisziék pedig a 46. helyen zárták a szakaszt. A Palik-Darázsi kettős ráadásul összetettben is jól áll, ahol tizenkettedik.

Cyril Despres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A motorosoknál a francia Cyril Despres nyerte a 6. szakaszt. A második helyen az összetett versenyben élen álló Marc Coma ért célba, míg a harmadik egy másik spanyol, Jordi Viladoms lett.  A mezőny egyetlen magyar indulója Dési János a 48. helyen ért célba, még éppen sötétedés előtt elérte a tábort, ami hatalmas fegyvertény. Az összetettben Coma vezet, Dési a 29. helyről várhatja a pénteki folytatást.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5866819

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása