Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Pistorius első aranya már meg is van

2008.09.09. 16:27 - RáK

Címkék: atlétika pistorius

Nagyon nehéz elképzelni, hogy ha a világon bárhol szóba kerül a Paralimpia, akkor a sportot szerető emberek egyike se tudná, ki is az az Oscar Pistorius. Ha mást nem, annyit bizonyosan mindenki elő tud hívni a szürkeállományából, "aha, ő az a műlábakkal futó srác, aki ki akart jutni az Olimpiára, de nem sikerült neki."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nos, habár a dél-afrikai fiatalember saját bevallása szerint is csalódott az elmaradt augusztusi pekingi szereplése miatt, szeptemberben mint a legnagyobb sztár érkezett a Paralimpiára. Első fellépése a Nemzeti Stadionban - közismertebb nevén a Madárfészekben - a T44-es kategória 100 méteres síkfutásában történt. Az előfutamok során meggyőzően teljesítő 22 éves atléta a döntőben sem talált legyőzőre: 11,17 másodperces idővel győzött, óriási csatában, 3 századdal megelőzve az amerikai Jerome Singletont. A bronzérem a szintén tengerentúli Brian Frasure-é lett.

Mivel a legrövidebb sprinttáv volt a legkérdésesebb aranyesélye a dél-afrikainak, borítékolhat, ha nem hátráltatja sérülés, triplázni fog Pekingben. A 100 méter sikerének értékét növeli, hogy Pistorius Egy kategóriával a sajátja fölött indult el, többnyire olyanok között, akiknek az egyik lábuk ép. 

Folytatás 200 és 400 méteren, amelyeket szinte biztosan láthatjuk az EUROSPORT élő atlétika közvetítéseiben is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr76655693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása