Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Brit és Ausztrál sikerek a pályakerékpárosoknál

2008.09.07. 13:58 - RáK

Címkék: pályakerékpár

Nagy-Britannia a két héttel ezelőtt lezárult 29. nyári olimpiai játékok pályakerékpár és országúti kerékpár versenyeinek nagy részét uralta, összesen 7 aranyérmet szereztek a szigetország négy államát magába tömörító egyesülés - mintha mi a csehekkel, a szlovákokkal és a románokkal indulnánk egy zászló alatt, nagyjából a népek egymás iránti szeretete is megfelel:) - sportolói Pekingben.

Nos, a paralimpia első napja jelzi, a britek a paraolimpián sem viccelnek két, avagy 3 keréken, megkezdték az aranyhalmozást, és vezetik az éremtáblázatot is az úszóversenyek előtt. Nézzük mi történt a pályán:

A férfiak 1 kilóméteres időfutamával kezdődött meg a pekingi olimpia kétkeréken, és az LC3&4-s kategóriával. A 4-es csoprotba sorolt versenyzők idejét százalékos számításokkal javították fel a rendezők. Az aranyérmet Nagy-Britannia sportolója, Simon Richardson szerezte meg, méghozzá új világcsúccsal. A brit versenyzőt a japán Masaki Fujita, és az LC4-es világcsúcsával a dobogó legalsó fokára felérő ausztrál Greg Ball követték.

Világycsúcs kellett az első helyhez a világtalan hölgyek 1 kilóméteres időfutamában is. Aileen McGlynn (Ellen Hunter) szállította a britek második aranyérmét, megelőzve két legnagyobb riválisát, a két ausztrált, Felicity Johnson-t (Kate Parker) és Lindy Hou-t (Toireasa Gallagher). A történeti hűség kedvéért zárójelben a paralimikonokat segítő, ép látással rendelkező versenyzők nevét zárójelben említettem meg. 

A férfiak CP3-as divíziójának egyéni üldözőversenyében is Nagy Britanniába került az arany. Athén kétszeres bajnoka Darren Perry Pekingben sem talált legyőzőre, ráadásul stílusosan, 1000 méter után lekörözve dél-koreai ellenfelét, Jong-Sik Yin-t, már aranyérmesnek vallhatta magát. A bronzérem a kanadai Jean Quevillon nyakát ékesíti.

Az első pekingi aranyérem, amely Európán - azon belül is Britannián - kívüli országé lett, az a férfiak CP-4-es kategóriájának egyén üldözőversenyében került kiosztásra. Az ausztrál Christopher Scott 3000 méter megtétele után csupán 13 századmásodperccle bizonyult jobbnak a japán Masashi Ishii-nél. Spanyolország örülhetett a bronznak, miután Cesar Neira megnyerte a harmadik helyért vívott párharcot a cseh Jiri Bouska ellen.

A világtalan Urak egyéni üldözőversenyében Auszrália 16 fős pályakerékpáros csapata megszerezte második pekingi aranyát, köszönhetően Kieran Modra-nak (Tyson Lawrence), aki világcsúccsal győzött a spanyol Christian Venge (David Llaurado) előtt. az óceániai versenyző lekörözte ezüstérmes vetélytársát. Ausztráliáé lett a broznérem is, Bryce Lindores (Steven George) révén.

Foltyatás holnap, amikor újból öt aranyérem kerül kiosztásra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr94652230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása