Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Csillaghullás

2008.08.19. 05:48 - azzz

Címkék: atlétika

A női távolugrás selejtezőjét kedden reggel rendezték. A legnagyobb esélyes a hétpróba volt és a távolugrás jelenlegi fedettpályás világbajnoka, a portugál Naide Gomes volt. 712 cm-es idei egyéni csúcsával a világranglista vezetőjeként érkezett az Olimpiára, rajta kívül csak az orosz Ljudmilla Kolchanova került 7 méter fölé, ő azonban nem indult Pekingben.

Az első érvénytelen kísérleténél még mindenki vállat vont- holott talán új egyéni csúcs is lett volna. Aztán még a második x sem jelentett tragédiát, mivel annyival jobban ugrott, mint a többiek. Ha nem kerül deszkára, akkor max csupán a selejtező szintet ugorja meg (675 cm volt) nem pedig a 7 métert... Harmadikra viszont érthetelenül elaprózta lépéseit elugrás előtt és egy döbbenetes 629-et teljesítve kiesett. A csalódottság és a döbbenet még akkor is az arcán volt, amikor kivezették a verseny végén. Gyaníthatólag ott is lesz még jó ideig- egyszerűen felfoghatatlan, hogyan alkothat egy ilyen tapasztalt és ennyire felkészült versenyző egy ekkora bakit. Nem irigylem a következő éjszakáit, nappalait- talán élete végéig...

Az ő kiesése viszont nyitottá tette az érmek sorsát és jó pár jelentkező akadt is rájuk: a legjobban selejtező amerikai Brittney Reese, az itt már ezüstérmes hétpróbázó ukrán Ljudmilla Blonska, a hármasugrás ezüstérmese, az orosz Tatyana Lebegyeva illetve a brazil Maurren Higa Maggi. Rajtuk kívül persze a svéd volt többpróbázó csillaggal, Carolina Clüfttel is számolni kell. Bár korábban a hármasugrás döntőjébe nem került be, itt végül 670 cm-el ott lesz.

A továbbjutáshoz végül 660 cm kellett, a döntőt pedig augusztus 22-én délután rendezik majd.

Azért ezek után is érdekes lehet...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr48622404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hulk 2008.08.19. 16:51:05

Gratulált neki. Rögtön a futam végén odament a fölödön fekvő angolhoz.
süti beállítások módosítása