Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Átmentek a pályára

2008.08.15. 12:57 - The korean

Címkék: kerékpár pályakerékpár wiggins

Nem sokkal azután, hogy véget értek az országúti számok, megkezdődtek a pályakerékpárosok versenyei a pekingi olimpián. Ma a férfiak (4000 m) és a hölgyek (3000 m) egyéni üldözéses versenyében és a férfi csapat sprintben rendeztek selejtezőket, utóbbiban egyébként a döntők is ma lesznek.

A hölgyekkel illik kezdeni. A britek "kettős győzelmet" arattak a selejtezőben, Wendy Houvenaghel 3:28.443-as idővel első, Rebecca Romero 3:28.641-gyel pedig második lett, A döntőbe az első 8 jutott be.

Az férfiaknál - nem meglepő - a brit Bradley Wiggins volt a leggyorsabb, az olimpiai- és hatszoros világbajnok bringás 4:15.031-es új olimpiai csúccsal lett a legjobb. Egyébiránt a korábbi rekordot is ő állította fel. Második az ausztrál Hayden Roulston, harmadik pedig az orosz Alexej Markov. A holnapi döntőbe egyébként a legjobb 8 jutott tovább.

 Great Britain's Bradley Wiggins competes during the Track Cycling Men's Individual Pursuit, at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Friday, Aug. 15,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfi csapat sprintet kicsit fantáziadúsabb rendszerben rendezi: a középdöntő legjobb két ideje harcolhat az aranyért, a 3. és 4. pedig a bronzért. Nem történt nagy meglepetés, az olimpiai bajnoki címért a Jason Kenny, Chris Hoy, Jamie Staff összeállítású brit (43.034) és a Gregory Bauge, Mickael Bourgain, Kevin Sireau hármas fémjelezte franciák (43.656) harcolhatnak majd. A bronzért a címvédő németek és az ausztrálok meccselnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr89617182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása