Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Három szám, három országos csúcs

2008.08.11. 14:38 - P.D.R.

Címkék: cseh lászló országos csúcs

Három a magyar igazság és tényleg. Cseh László, Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn is ott van a legjobb 16 között számában, ráadásul mind a hárman jócskán faragtak országos csúcsukból. Egy világcsúcsnak is örvendhettünk 200 női gyorson Federica Pellegrini révén.

A mai délutánt nem a túlzsúfoltság jellemezte, számunkra mégis eseménydúsra sikeredett, különösen a - csak és kizárólag - magyar szempontból ingerszegény hajnali program után.

Mindössze három 200-as számban álltak rajthoz a versenyzők a "vizes kockában". 200 női gyorson Mutina Ágnes hatalmas úszással ötödikként várhatja a holnap reggeli elődöntőt. Az 1:57.25-ös országos csúcs olyan eredmény, amely simán döntőre is jó lehet, ha Ági meg tudja ismételni ezt az úszást a legjobb 16 között is.

Federica Pellegrini nem bízott semmit a véletlenre: 1:55.45-re írta át a szám világcsúcsát, amelynek korábbi rekordere, Laure Manaudou a lelátóról nézte végig, ahogy átveszik tőle a szám képzeletbeli trónját.

Számunkra a nap legörömtelibb pillanata Cseh Laci nevéhez fűződik, aki csodálatosan úszott 200 pillangón és több, mint 2mp-et javított legjobbján. Ami még ennél is jobb hír, hogy evvel második helyről várja a további küzdelmeket. Babonából nem bocsájtkozom esélylatolgatásba, de abban megegyezhetünk, hogy ez sok mindenre elég lehet.

Photo 1 - Hungary's Laszlo Cseh reacts after winning the men's 400m indivi... AFP/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 400 vegyes ezüstérmese már első nap bebizonyította, őt aztán nem zavarja a reggeli úszás. Ha ebből az időből akár egy tizedet is farag...

A nap utolsó számában az országos csúcs Verrasztó Evelyn közreműködésével született meg 200 női vegyesen. A Jövő SC kiválósága 2:12.52-vel 11.-ként kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Kerékjártó Tamásnak 200 pillangón és Hosszú Katinkának 200 vegyesen nem sikerült a bravúr, pedig mind a ketten egyéni csúcsot úsztak számukban.

Magyar eredmények:

200 női gyors Mutina Ágnes 1:57.25 OCS
200 férfi pillangó Cseh László 1:54.48 OCS

                       Kerékjártó Tamás 1:57.29 22.

200 női vegyes Verrasztó Evelyn 1:12.52 OCS

                     Hosszú Katinka 2:13.05 17.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr56610755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása