Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Újabb két magyar arany az úszó EB-n

2010.11.27. 20:25 - VASARELY

Az Eindhovenben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon szombaton a férfiak 100 méteres gyorsúszó számát övezte kiemelt figyelem. A számot uraló francia úszók távollétét az oroszok használták ki a legjobban, akik végül kettős sikernek örülhettek. A 46,56-al győztes Daniil Izotov ugyanis négy századdal előzte meg honfitársát, Jevgenyij Lagunovot.

 

 

 

 

 

 

 

 

A 200 méteres férfi pillangóúszásban az ifjúsági olimpián is kiemelkedően szereplő Biczó Bencéért szurkolhattunk, aki végül a döntőben is remek időt úszott és az osztrák Dinko Jukic, valamint a német Tim Wallburger mögött a harmadik helyet szerezte meg.

A férfi 50 méteres mellúszásban hazai siker született, hiszen Robin van Aggele 26,44-es idejénél nem tudott senki sem jobbat úszni. A norvég Alekszander Hetland és a végül bronzérmet szerző olasz Fabio Scozzoli tette teljessé a dobogót ebben a számban.

Szerencsére ezen a napon sem maradt aranyérem nélkül a magyar küldöttség. A 400 méteres női gyorsúszásban Mutina Ágnes több mint egy másodperces előnnyel győzött a spanyol Melanie Costa Schmid előtt, míg Verrasztó Evelyn a 100 méteres vegyesúszásban szerezte meg a magyar küldöttség számára immáron az ötödik rövidpályás EB-elsőséget Eindhovenben.

A nők 50 méteres hátúszó számában a horvát Sanja Jovanovic diadalmaskodott, aki mindössze három századdal úszott gyorsabban, mint az ezüstérmes olasz Elena Gemo. A bronzérem a cseh Simona Baumrtova nyakába került ebben a számban. Az Európa-bajnokság vasárnapi befejező napjának eseményeit az Eurosporton délután négy órától kezdődően élőben közvetítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr402477549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása