Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Norvég és svéd győzelem a sífutó váltókban

2010.11.21. 19:01 - rdani

Címkék: sífutás

A svédországi Gaellivare-ben szombaton megkezdődött a 2010-2011-es sífutó világkupa szezon. Az első egyéni versenyek után vasárnap az első váltóversenyeket is megrendezték, a hölgyeknél 4x5, az uraknál 4x10 kilométeres távon. A szebbik nem versenyét Norvégia váltója nyerte, Vibeke Sköfterud, Theres Johaug, Kristin Steira, Marit Björgen összeállításban, a vancouveri olimpia nagy sztárja így duplázni tudott, hiszen Björgen nyerte a szombati egyéni versenyt is. A második helyen, majdnem fél perces hátránnyal a hazai svédek végeztek, míg az olaszok óriási sprinttel szerezték meg a bronzérmet a német váltóval szemben.
A nőkhöz hasonlóan a férfi verseny egyik győztese is duplán örülhetett: a szombaton győztes Marcus Hellner hozta be ugyanis a győztes svéd férfi váltót a hazai közönség legnagyobb örömére. A férfiaknál sokkal nagyobb csata volt a győzelemért, mint a nőknél, és az orosz befutóember, Alexander Legkov nagy hibája is kellett a svéd sikerhez, Legkov ugyanis a stadionban nagyobb ívben tette meg az utolsó kanyart, mint kellett volna, Hellner pedig élt a lehetőséggel, és egy tizedmásodperccel lehajrázta az oroszt. A harmadik helyen a norvég váltó ért célba, a tavalyi összetett világkupa győztes Petter Northug nélkül is.

- 0
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr482463728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása