Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Barátságos meccsek: francia és argentin siker a rangadókon

2010.11.17. 23:16 - rdani

Címkék: labdarúgás

Számos válogatott felkészülési labdarúgó mérkőzést rendeztek szerdán, köztük olyan, hagyományos rangadókat, mint az angol - francia, vagy az argentin - brazil összecsapás.

Utóbbi mérkőzésre egy mostanában egyre megszokottabb helyszínen, Katarban került sor, amely mindkét félnek gyümölcsöző volt: a két szövetség meglehetősen magas fellépti díjat könyvelhetett el, míg az öbölmenti országnak remek promociós lehetőség volt, hogy a 2022-es világbajnoki pályázatát reklámozza. Maga a mérkőzés rengeteg helyzetet, de csak egy gólt hozott, előbbiek nagy többségét a brazil csapat dolgozta ki, a kapuba viszont csak Lionel Messi tudott betalálni, egy tőle már megszokott szóló végén, a 92. percben. Argentína így 1-0-ra győzött, ami remek melegítés a jövő nyári, hazai rendezésű Copa America előtt.

A játéknap európai rangadóján Anglia Franciaországot fogadta. Egyik csapat sem legjobb összeállításában lépett pályára, de talán a franciák kerete volt a saját legjobbhoz képest az erősebb. Ennek megfelelően már a 16. percben a vendégek kerültek előnybe a Wembleyben, Karim Benzema talált Foster kapujába. A második félidő kilencedik percében pedig már kettő volt a franciák előnye, Mathieu Valbuena góljával. Az angolok a 86. percben tudtak szépíteni, az egy perccel korábban beállt Peter Crouch góljával, de az egyenlítés már nem jött össze, így Fabio Capello válogatottja szégyenszemre otthon szenvedett vereséget az ősi rivális Franciaországtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr762456146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása