Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Szász Emese ezüst-, Boczkó Gábor bronzérmet nyert a vívó-világbajnokságon

2010.11.08. 22:30 - faga

Címkék: vívás

A háromszoros Európa-bajnok Boczkó Gábor nem jutott be a döntőbe a Párizsban zajló vívó-világbajnokság férfi párbajtőrversenyében, miután 15:11-re kikapott a későbbi győztes észt Nikolai Novosjolovtól. A magyar vívó a főtáblán nehezen lendült bele, ám a folyatásban már simán verte ellenfeleit, az elődöntőben azonban már nem bírt az észttel. A másik ágon a francia Grumier honfitársátl Jean-Michel Lucenay-t verte, így ő jutott be a döntőbe. A fináléban azonban a 2006-os világbajnokságon csapatban aranyérmet nyerő francia is kénytelen volt fejet hajtani Novosjolov előtt, az észt meggyőző fölénnyel 15-8 arányban nyert, így ő lett a szám világbajnoka.

 

 

 

 

 

 

 

Ami nem sikerült Boczkó Gábornak, az sikerült Szász Emesének. A magyar párbajtőröző ugyanis döntőbe jutott a párizsi világbajnokságon, igaz a fináléban végül vereséget szenvedett az athéni olimpia bronzérmesétől, Maureen Nisimától. A döntő első tusát még a magyar versenyző adta, ám ezután gyors egymásutánban négyszer is meglepte a hazai közönség által támogatott Nisima. A folytatásra a francia elhúzott, ám 10-3 után Szász varázsütésre megtáltosodott, feljött 13-10-re, így egycsapásra izgalmassá vált a döntő. A végjátékot azonban a Nisima bírta jobban idegekkel, és végül 15-10 arányban megnyerte a párbajtőr döntőt. Szász Emese ettől függetlenül élete legjobb eredményét érte el, hiszen négy évvel ezelőtt bronzéremmel zárta az olaszországi világbajnokságot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1002434884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása