Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kenyai győzelmek a félmaratoni vb-n

2010.10.16. 22:54 - rdani

Címkék: atlétika

A Kínában található Nanningban rendezték meg a félmaratoni világbajnokságot szombaton. A hölgyek versenyében sokáig népes volt a vezető boly, azonban féltáv után afrikai futók álltak az élre. Végül a kenyai Florence Kiplagat tudott ritmust váltani a célegyenesben, és legnagyobb riválisa, az etióp Dire Tune nem tudott vele tartani, így Kiplagat ünnepelhetett világbajnoki győzelmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfiak versenye is afrikai futók csatáját hozta, itt is egy nagyobb vezető boly alakult ki a táv első felében, ám a végére itt is ketten maradtak az élen. Az eritreai Zersenay Tadese volt az esélyes, aki zsinórban ötödik világbajnoki címére pályázott, ám az utolsó métereken nem bírt a kenyai Wilson Kiproppal, így a férfiaknál is kenyai siker született.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr372376879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása