Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Federer - Murray a sanghaji döntőben

2010.10.16. 22:47 - rdani

Címkék: tenisz

A Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi tenisz mesterverseny elődöntőjében a második helyen kiemelt Novak Djoković ellenfele a harmadik helyen rangsorolt Roger Federer volt, a mérkőzés tétje pedig a döntőbe jutás mellett a világranglista második helye is volt a US Open elődöntőjének visszavágóján. A találkozó negyedik játékában Federer két breaklabdát hárított remek adogatásokkal, majd 5-5-nél kihasználta Djoković két elrontott fonákját, elvette a szerb adogatását, és kiszerválta a szettet. A korábbi világelső át tudta vinni lendületét a második játszmára, két breakkel 4-1-re is vezetett, és hiába tudott egyszer Djoković is játékot nyerni fogadóként, másodjára ez már nem sikerült. Federer végül 1 óra 42 perc játék után győzött 7-5, 6-4 arányban, visszavágva Djokovićnak az egy hónappal ezelőtti vereségért, és visszaszerezve a szerbtől a világranglista második helyét. Federer vasárnap a 18. mesterversenyét nyerheti.

A svájci teniszező ellenfele a sanghaji torna fináléjában az a skót Andy Murray lesz, aki a meglepetésre négy közé jutó argentin Juan Monacót győzte le az elődöntőben. Az első játszma végjátéka egy rendkívül érdekes ponton dőlt el, Murray 5-4-es vezetésénél ugyanis egy labdamenet elején elszakadt a húr az ütőjében. A skót hősiesen védekezett, Monaco pedig elrontotta a negyedik lecsapását, majd elvesztette a soron következő három pontot, így Murray nyerte a játszmát. A második szettre egyértelmű lelki fölénnyel ment ki a negyedik kiemelt skót, összesen két labdamenetet veszített saját adogatásai mögött, míg Monaco egyetlen játékot tudott csak nyerni, így Murray végül 85 perc játék után győztesként vonulhatott az öltözőbe, az eredmény 6-4, 6-1 lett. Murray utoljára a torontói mestertorna döntőjében találkozott Federerrel, és akkor a brit győzött, most pedig hatodik 1000-es tornagyőzelmére készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr372376863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása