Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Orosz sikerek a súlyemelő vb-n

2010.09.26. 13:52 - VASARELY

Címkék: súlyemelés

Az orosz Alekszandr Ivanov nyert az ukrán Artem Ivanov előtt a férfiak 94 kilogrammos kategóriájában a törökországi súlyemelő világbajnokság utolsó előtti versenynapján. Szakításban mindkét versenyző 185 kg-ot teljesített, ahol az orosz emelő végül könnyebb testsúlyának köszönhetően lett világbajnok. Lökésben ugyan Alekszander Ivanov csupán a második helyen végzett, de összetett eredményével (403 kg) így is egy kilogrammal előzte meg ukrán „druszáját”. A lökés világbajnoka a román Valeriu Calancea lett, aki 220 kg-ot lökött a feje fölé, így az összetett versenyben is végül a harmadik helyen zárta a súlycsoport küzdelmeit. A súlycsoport egyetlen magyar indulója, Szanati Szabolcs 323 kilós összetett eredményével a 37. lett, 143 kilós szakítása a 38., 180 kg-os lökése pedig a 39. helyre volt elegendő a súlycsoport 45 indulója között. A 105 kilogrammos kategóriában a „C”-csoport küzdelmeit Gyurkovics Ferenc nyerte meg 370 kg-os összteljesítménnyel, a végső helyezése azonban a vasárnap sorra kerülő „B” illetve „A” csoportban szereplő versenyzők eredményétől függ majd.

Az orosz Tatyjana Kasirina szakításban  világcsúcsot elérve lett világbajnok a nők plusz 75 kilogrammos kategóriájában A tavalyi és idei Európa-bajnok Kasirina azt a dél-koreai Dzsang Mi Rant előzte meg, aki a tavalyi vébén elvette tőle az aranyérmet. Kasirina úgy nyerte meg az antalyai világbajnoki címet, hogy közben előbb elvette Dzsangtól a szakítás világcsúcsát 141 kilóval, majd 145-re javította azt tovább. Összetettben az ezüstérmet a kínai Meng Suping (310 kg) szerezte meg, aki csupán egy kilogramm-al emelt többet, mint az olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok (!), de ezúttal végül csak bronzéremmel záró dél-koreai Dzsang Mi-Ran. A súlycsoport magyar indulója, Magát Krisztina – az élete eddigi legjobbjának számító 222 kg-mal – a „B”-csoportban tízedikként, összesítésben pedig a 18. helyen zárt. Az antalyai világbajnokság záró napján, vasárnap délelőtt lép színre a 11 fős magyar csapatból utolsóként, a plusz 105 kilogrammos kategória „B” csoportjában induló Nagy Péter.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr412324304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása