Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Venus Williams és Clijsters is negyeddöntős

2010.09.06. 12:53 - rdani

Címkék: tenisz us open 2010

Az Amerikai Nyílt Teniszbajnokság hetedik napján az alsó ág nyolcaddöntőit rendezték meg a női egyes tornán. Két nagyon sima, egy elég sima és egy végletekig kiélezett mérkőzést láthatott a közönség, amely annak is örülhetett, hogy az egy szem amerikai pályára lépő, Venus Williams folytatta menetelését.

TENNIS Venus Williams Cincinnati - 0

 

 

 

 

 

 

 

A kétszeres bajnok, aki utoljára 2001-ben tudott nyerni Flushing Meadowsban a legjobb 16 között az izraeli Shahar Peerrel találkozott, és tie-breakre kényszerült az első játszma végén, mivel kétszer is elvesztette adogatását. Ezt viszont már 7-3-ra Venus nyerte, aki a második szettben háromszor is játékot tudott nyerni fogadóként, és 1 óra 54 perc játék után 7-6, 6-3-mal jutott a negyeddöntőbe.
Williams ellenfele a nyolc között a Roland Garros győztese, Francesca Schiavone lesz, az olasz teniszező magabiztosan jutott túl az orosz Anastasiya Pavlyuchenkován, 6-3, 6-0-lal lett a mérkőzés a hatodik kiemelté. Érdekesség, hogy az első, 6-3-ra megnyert játszma a második legszorosabb volt, amit Schiavone játszott az idei US Openen, igaz, Venus Williams is szettveszteség nélkül várhatja negyeddöntőjüket.

A főtábla legalján is papírforma negyeddöntőt rendeznek majd, ugyanis a második helyen kiemelt, címvédő Kim Clijsters az ötödik helyen rangsorolt, Roland Garros döntős Samantha Stosurral csap majd össze. A belga játékos nagyon könnyedén, 6-2, 6-1-re verte a korábbi világelső Ana Ivanovićot, pedig a korábbi mérkőzéseken úgy tűnt, hogy a szerb hosszú hullámvölgye előtti játékát nyújtja ezen a tornán.
A vasárnapi női mérkőzések legszorosabbikát Samantha Stosur játszotta a 12-ik kiemelt Elena Dementievával szemben. Az ausztrál 38 perc alatt nyerte 6-3-ra az első szettet, azonban a másodikat 6-2-re elveszítette, igaz, itt a különbség nem igazán tükrözi a játék képét, hiszen szinte minden gémért nagyon megküzdöttek a hölgyek. A döntő szettben mindkét teniszező háromszor nyert játékot fogadóként, így rövidítés döntött a negyeddöntős személyéről, ezt pedig Stosur nagyon simán, 7-2-re nyerte, így ő került a nyolc közé.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr602274935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása