Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Jön a királyetap a Touron !

2010.07.22. 00:30 - VASARELY

Címkék: tdf 2010

A szerdai szünnapot követőn csütörtökön az idei Tour de France legnehezebb szakasza következik. A sokak által a király etapnak nevezett 17. szakaszon a mezőny 174 kilométer megtétele közben két első kategóriás emelkedőre teker fel, zárásként pedig ismét teljesíti a legendás Tourmalet emelkedőjét. Mivel ezúttal ismét hegyi befutóval végződik majd a szakasz, így várható, hogy a sárga trikóért harcoló Andy Schleck és Alberto Contador is támadni fog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andy Schleck: „A sárga trikó megszerzése mindenképpen szükséges ahhoz, hogy valaki megnyerje a Tour de France-ot. Sok idő már nincsen hátra az idei versenyből, így azt mondhatjuk, hogy a holnapi szakasz lesz az utolsó esélyem arra, hogy Albertótól elvegyem a trikót és az összetett győzelmet is. Néhány napon belül vége lesz az idei versenynek, így most már nem lesz értelme semmire sem várni. Mivel szombaton még egy hosszú egyéni időfutam is szerepel a programban, így nem elég az, ha megelőzöm Contadort, hanem előnyt is kell vele szemben szereznem. Úgy kalkulálunk, hogy mindenképpen kell az időkülönbség vele szemben az időfutamra, de azt most még sajnos senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mennyi. Lehet, hogy egy perc is kevés lesz, de az is előfordulhat, hogy fél perc előny is elég lehet. Ezt most még nem tudom megmondani én magam sem.”

 
Jelenleg a spanyol Alberto Contador vezeti az összetett versenyt. A korábbi kétszeres Tour győztes spanyol kerekes előnye viszont csupán nyolc másodperc Schleck-kel szemben, ami számára sem életbiztosítás.
 
Alberto Contador: „Az összetett versenyt szerintem az utolsó időfutam fogja majd eldönteni, ebben biztos vagyok. Ugyanakkor az is igaz, hogy ha valakinek rossz napja van a Tourmalet emelkedőjén, akkor az illető számára ez is döntő lehet. Nagyon kicsi most kettőnk között a különbség, Andy pedig nagyszerűen versenyez, nagyon megnehezíti számomra a címvédést.”
 
A két kerekes között már a nyolcadik szakaszon is volt egy kisebbfajta párbaj, akkor a morzine-avoriazi emelkedőn a luxemburgi kerekes a hajrában leszakította Contadort, aki végül tíz másodperccel később ért csak be a célba. Hasonló eset fordított előjellel is lezajlott már az idei francia körversenyen, hiszen a 12. etap utolsó méterein éppen Contador tudott elmenni Schlecktől, akkor a spanyol volt jobb tíz másodperccel. Egyelőre nehéz megítélni melyikük van jobb erőben.
 
Yvon Sanquer (az Astana csapat menedzsere): „Nem mondanám azt, hogy Alberto kevésbé dominálná idén a Tourt, mint tavaly. Sokkal inkább az érvényes, hogy most más a három hét vonalvezetése, mások a szakaszok, így másféle taktika szerint versenyzünk. A csütörtöki szakasz ismét igazságot fog szolgáltatni, ahol Alberto meg fogja mutatni mindenkinek, hogy mennyire jó erőben van idén is. Ha pedig mégsem jön össze a győzelem vagy a szökés a vetélytársaktól, akkor ott lesz még a szombati időfutam is, ahol szintén jó lehet. Jól kell mennie a következő napokban, akkor nem lesz baj.”
 
Az idei Tourból már csak négy szakasz van hátra, csütörtökön estére azonban könnyen lehet, hogy az összetett verseny leendő győztesét is nagyobb eséllyel lehet majd eltalálni. A 17. szakaszt csütörtökön délután negyed egytől élőben közvetítjük az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr902167669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása