Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Megint Chavanelen feszül a sárga trikó

2010.07.11. 05:56 - VASARELY

Címkék: tdf 2010

Szombaton rendezték meg a Tour de France hetedik szakaszát, ahol Tournus és Station de Rousses között összesen 165,5 kilométeres táv várt a mezőnyre. Az idei francia körverseny során ez volt az első alpesi szakasz, ahol már összességében hat komolyabb emelkedő várt a mezőnyre, közte három második kategóriás hegy is. Mivel a jövő hét elején jönnek majd az igazi hegyi szakaszok, így várható volt, hogy az összetett győzelemre esélyesek közül nem fog senki sem akciózni és egy esetleges szökés is sikeres lehet.

A szakasz elején a pöttyös trikót viselő Jerome Pineau vezetésével öten szöktek el a mezőnytől, a Knees-Hondo-Perez-Dumoulin-Pineau ötösfogat előnye a nyolc percet is elérte, de miután a Quick Stepes francia elérte a fő célját, a hegyi hajrákért járó pontok begyűjtését, a tempó alábbhagyott. Amikor a szökevények előnye 3 perc körülire csökkent, akkor a pelotonból ismét kivált egy csoport Thomas Voeckler vezetésével, amely eléggé hamar utolérte az élen haladókat. A Sárga trikós Fabian Cancellarát is magában foglaló mezőny ekkor sem zavartatta magát, pedig az már sejthető volt, hogy az összetett verseny élmezőnye alaposan át fog rendeződni, ha a szökevények végül célba érnek. Az utolsó hegyen aztán egy újabb francia kerekes, Sylvain Chavanel került előtérbe, aki mindenki lehagyva haladt a szakaszsiker felé, amit végül sikerült is begyűjtenie. Chavanel ezzel a második szakaszát nyerte meg az idei Tpuorn és a korábbihoz hasonlóan ezzel most is átvehette a sárga trikót Cancellarától. A francia mögött 57 másodperces hátránnyal a spanyol Raffael Valls ért be a célba, míg a szintén spanyol, a Rabobank csapatában tekerő Juan Manuel Garate lett a harmadik. A mostani szakasz alaposan átrendezte a Tour élmezőnyét, Chavanel mögött ugyanis az ausztrál Cadel Evans áll egyelőre a második helyen összetettben, Andy Scleck a negyedik, Alekszander Vinokurov az ötödik, míg a címvédő spanyol Alberto Contador egyelőre a hatodik helyet foglalja el két perc huszonhat másodperces hátránnyal. A Tour de France-on vasárnap rendezik a nyolcadik etapot, amelyet majd 12.45 perctől élőben közvetítünk az Eurosporton. Az első héten túl vagyunk az idei francia körversenyen és eddig Cancellara valamint Chavanel egymásnak adogatták a sárga trikót. Holnap ismét egy hegyi szakasz jön, de az Alpok igazi meredek hegyei majd keddtől várnak a mezőnyre és akkor az igazi favoritok is megmutathatják majd, hogy mire képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr872143934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása