Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Megint Petacchi !

2010.07.08. 08:46 - VASARELY

Címkék: kerékpár

Szerdán a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France negyedik szakaszát rendezték, ahol idén először már csak Franciaországban tekert a mezőny. A keddi, a macskaköves részek miatt különösen nehéznek bizonyuló szakasz után azt lehetett várni, hogy főleg pihenni fog a mezőny, így egy esetleges szökés akár célba is érhet. A Cambrai és Reims közötti 153,5 kilométeres táv elején az AG2R csapatában tekerő Dimitri Champion indított támadást, akivel a szintén francia Nicolas Vogondy, a belga Francis De Greef és két spanyol, Inaki Isasi és Iban Mayoz ment el. Az öt főből álló szökevény csoport előnye azonban sohasem volt jelentős, a legnagyobb különbség is csupán három perc volt a mezőnyhöz képest. Az ilyenkor szokásos menetrendnek megfelelően nagyjából három kilométerrel a befutó előtt az ezúttal kevés aktivitást mutató mezőny utol is érte a szökevényeket. A szakasz végén így természetesen a sprint befutó döntött, ahol ismét a Lampre csapatában tekerő Alessandro Petacchi volt a leggyorsabb. Az olasz kerekes nyerte végül a befutót az új-zélandi Julien Dean és a norvég Edvard Boason Hagen előtt. Petacchi lett ezzel az idei Touron az első olyan versenyző, aki már két szakaszt is tudott nyerni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eddigi kaotikus és bukásokkal, defektekkel tarkított szakaszok után szerdán nem történt különleges esemény a Touron, így az összetett versenyben sincsen változás, továbbra is Fabian Cancellara viselheti a sárga trikót. Petacchi pályafutása során eddig hat szakaszt nyert meg a Touron, a 2003-es francia körverseny során négyszer bizonyult a legjobbnak, idén pedig az első szakaszon aratott sikere után immáron a második etap győzelmét jegyezhette.

Alessandro Petacchi: „A mai volt talán az első olyan szakaszunk az ide Touron, ahol igazán jól tudtunk csapatként együtt dolgozni. Egy olyan szakaszt tudtunk ezzel hozni, amelyen előzetesen is volt esélyünk a sikerre. Egész nap jól mentünk és én is éreztem magamban az erőt. Nem volt könnyű megtalálni az optimumot, de azért úgy érzem sikerült. Közel voltam a hajrában a riválisokhoz, így a befutónál végül egymás között tudtunk dönteni a szakaszgyőzelemről. Ma sok volt a csata a végjátékban, így kimerültem a befutónál, de megérte hajtani, hiszen megint sikerült nyernem. Ma tökéletesen valósítottuk meg a csapat taktikát, egy szavam sem lehet a társakra. Újra egy olyan nap volt ez, amelyen egy jó formában tekerő Petacchit láthatott a közönség.”
 
A szakaszt követően az élmezőnyben nincsen változás, továbbra is a Saxo Bank svájci kerekese, Fabian Cancellara viselheti a sárga trikót.
 
Fabian Cancellara: „Összességében talán könnyebb volt a mai szakasz, mint az eddigiek. Kevésbé is volt feszült a mezőny, így érzésem szerint mindenki nyugodtan tekert. Az utóbbi szakaszok eléggé intenzívre sikerültek, így most megérdemeltünk egy kicsit könnyebb szakaszt. A pelotonnak szüksége van az ilyen napokra ahhoz, hogy igazán friss maradhasson. Mindig jó az, ha a teljes nap során a sprintereké marad a főszerep.”
 
Csütörtökön a Tour de France idei ötödik szakasza következik, ahol ismét sík terep, valamint 187,5 kilométer vár majd a mezőnyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr102137792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása