Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Végre megjöttek a gólok!

2010.06.18. 11:48 - rdani

Címkék: labdarúgás foci vb 2010

A labdarúgó világbajnokság hetedik napján végre megtört a jég, a három mérkőzésen 10 gól született, így látványos játékot láthatott a közönség.

Az első mérkőzésen Argentína Dél-Koreával találkozott a B csoportban, mindkét csapat győzelemmel kezdett a vb-n, így egy újabb siker már szinte biztos továbbjutást jelentett volna. Argentína szerezte meg a vezetést a 18. percben egy bal oldali beadás a koreai csatár, Park Chu Young lábáról pattant saját kapujába. Negyed órával később már két góllal vezetett az argentin csapat, Gonzalo Higuaín fejelt egy felpattanó labdát közelről a kapuba. Úgy tűnt, hogy kényelmes vezetéssel vonulhat szünetre Diego Maradona csapata, azonban az első félidő hosszabbításában Demichelis hibázott nagyot, Lee Chung Yong lecsapott a labdára, és könnyű gólt szerzett. A második félidőben aztán a koreai csapat nem tudott gyorsan gólt szerezni, az argentinok viszont bebiztosították győzelmüket. A 77. percben Messi első lövése a kapusról kijött, a Barcelona sztárja ismételt, ez a lövés a kapufáról pattant Higuaín elé, akinek még az első góljánál is könnyebb dolga volt. Három perccel később aztán a Real Madrid csatára megszerezte harmadik gólját is, ismét fejjel, így Argentína 4-1-re győzött, és már csak matematikailag eshet ki a csoportkörben.

A délutáni találkozón a két vereséggel kezdő csapat, Görögország és Nigéria találkozott. A 16. percben az afrikai csapat szerezte meg a vezetést, Uche tekert egy szabadrúgást a kapu felé, Tzorvas, a görög kapus azt hitte, hogy beleérnek, ám a labda végül érintés nélkül jutott át a gólvonalon. A 33. percben döntő fontosságú esemény következett: Kaita egy oldalvonalon túli kakaskodás közben belerúgott Torosidisbe, a játékvezető pedig kiállította az argentin játékost. A görögök már az első félidőben kihasználták az emberelőnyt, Salpingidis lövésénél szerencséje is volt a korábbi Európa-bajnoknak, mivel a labda megpattant egy védőn. A végeredmény a 71. percben alakult ki, Tziolis lőtt 20 méterről, a laposan érkező labdát Enyeama maga elé ütötte, pont az érkező Torosidis lábára, a görög védő pedig győztes gólt szerzett csapatának. Görögország ezzel története első világbajnoki gólja után első világbajnoki győzelmét is megszerezte, ám a továbbjutásához Argentína ellen minimum pontot kell szereznie.

Estére maradt az A csoport második körének második találkozója, amelyen a legutóbbi döntős Franciaország Mexikóval találkozott. Jó iramot hozott már az első félidő is, azonban gól ekkor még nem született. Nem úgy a másodikban, a 64. percben, amikor Rafael Marquez ugratta ki tökéletesen a leshatárról Javier Hernandezt, a franciák lesreállítással próbálkoztak, így több méteres előnnyel vezette a labdát Llorisra, és a kapus mellett elhúzva az üres kapuba gurított. A mérkőzés negyed órával később dőlt el végleg, Barrera vitte rá Abidalra a labdát a tizenhatos jobb oldalán, egy szöktetés után a francia játékos felrúgta a mexikóit, a jogosan megítélt büntetőt pedig a veterán Cuauhtemoc Blanco magabiztosan rúgta a jobb alsó sarokba. Mexikó 2-0-s győzelmével nagy lépést tett a továbbjutás felé, az utolsó körben a Mexikó - Uruguay találkozón egy esetleges döntetlennel mindkét csapat biztosan nyolcaddöntős.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr692091183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása