Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Greipel győzelme a Giro d'Italia 18. szakaszán

2010.05.27. 17:52 - RáK

Címkék: kerékpár

Csütörtökön a 18. szakasszal folytatódott az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. A Levico Terme és Brescia közötti 156 kilométer hosszúságú táv volt az idei Giro utolsó könnyű, sík szakasza, így a sprinterek számára ez a nap maradt az egyetlen lehetőség egy újabb szakaszgyőzelemre. Az ismét esős időben induló etapon 30 kilométer elteltével Oliver Kaisen és Alan Marangoni került a figyelem középpontjába szökésével, ám a duó 3 percnél nagyobb különbséget nem tudott kiharcolni magának, hiszen a mezőnyben a HTC-Columbia és a Sky is észnél volt: a két, sprinthajrára törekvő csapat az egész nap folyamán ellenőrzése alatt tartotta a szökevényeket. Ettől függetlenül a főmezőny igencsak kicentizte a dolgot, végül csak Brescia kanyargós utcáin, két kilométerrel a befutó előtt sikerült csak pontot tenni a szökésre. A hajrát a Sky vezette fel, de egy jól időzített megindulással végül az eddig igencsak visszafogott teljesítményt nyújtó Columbiás, André Greipel nyerte a befutót Julian Dean és Tiziano dall'Antonia előtt. Az összetettben továbbra is David Arroyo vezet, majd két és fél perccel megelőzve ivan Basso-t. Cadel Evans a negyedik, három perc kilenc másodperces hátránnyal.

 

- 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pénteken, a Brescia és Aprica közötti 195 kilométeres etapon három emelkedő vár a mezőnyre: a Zoncolan mellett az egyik legnehezebb kaptató, a Mortirolo nehezíti a versenyzők dolgát. A 13 kilométer hosszú, átlagosan 10.4%-os emelkedésű hegy előtt bemelegítés gyanánt még két kisebb hegyi hajrá kapott helyet, azonban a nagy küzdelmet a Mortirolo tartogatja majd. Az 1320 méteres szintkülönbséggel bíró hegy után még mindig nem pihenhetnek a résztvevők, hiszen a befutót megelőző 13 kilométer újra csak emelkedik, és egészen 1173m-ig kell felmásznia a mezőnynek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr492036034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása