Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kettős amerikai siker női lesiklásban

2010.02.18. 10:49 - buzzz

Címkék: vancouver lesiklás alpesi vonn

Kettős amerikai sikert hozott a második alpesi szám, a női lesiklás. Az utóbbi két év világkupa győztese, Lindsey Vonn nyerte a versenyt Julia Mancuso és Elizabeth Goergl előtt. Az lett volna az óriási meglepetés, ha nem Vonn nyeri ezt az aranyérmet, hiszen idén egészen elképesztő dominanciát mutatott be a világkupában: egy kivétellel megnyerte mind a hat versenyét. Az olimpián sem okozott csalódást: fölényesen megszerezte első olimpiai érmét, mely egyben a legfényesebb.

Az amerikaiak öröme azért lehet teljes, mert az ezüstérem is az övék lett. Julia Mancuso lett a második, aki Torinóban már olimpiai bajnok lett az óriásműlesiklásban, de a mostani sikere viszonylag váratlan volt, ugyanis két éve nem állt dobogón világkupa versenyen. Mancuso tizedikként jött le a pályán, és igen jelentősnek mondható, 9 tizedmásodperces előnyt szerzett az addig vezető Elizabeth Goergl előtt. Mancusót végül már csak Vonn előzte meg.

Az osztrák Elizabeth Goergl lett a bronzérmes. Nagyon kevésen múlt az érme, mindössze 3 századmásodperccel volt jobb Andrea Fishbachernél. Görgl állhatott már dobogón világversenyen: a tavalyi világbajnokság szuperkombinációs versenyében ő lett a harmadik. Meglepetés, hogy Maria Riesch, a szakági világkupa második helyezettje csak a 8. helyen végzett. Volt néhány bukás: Gisin és Merighetti után Anja Paersson is elesett. A svéd sztár ezüstérmet szerezhetett volna, azonban a cél előtt nem sokkal, 58 méter repülés után bukott, de a hírek szerint jól van.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr11768438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása