Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Herbst nyerte a Kranjska gorai műlesiklást

2010.01.31. 19:46 - rdani

Címkék: alpesi sí

A férfiak számára egy műlesikló versennyel folytatódott az alpesi sí világkupa, a helyszín a szlovéniai Kranjska Gora volt. Az első helyet az osztrák Reinfried Herbst szerezte meg, aki az idei szezonban már a negyedik győzelmét jegyezte a világkupában ebben a szakágban. Herbst a második helyen állt az első futam után, a másodikban pedig meg tudta őrizni előnyét az aktuálisan vezető Marcel Hirscherrel szemben. Herbst négy tizeddel nyerte a versenyt honfitársa előtt, aki a legjobb második futamot produkálta, de a győzelemhez ez sem volt elég. Hirscher mindössze a 15. helyen végzett az első síelés során, így hiába ment óriásit a másodikban, végül a második helyre tudott csak feljönni. A bronzérmet a műlesikló világkupáért nagy harcban lévő Julien Lizeroux szerezte meg, aki 13 századdal kapott ki Hirschertől. Az utolsóként induló Giuliano Razzoli megnyerhette volna a versenyt, ám rögtön a futama elején hibázott, majd próbált visszajönni, de kaput tévesztett, így kiesett. A szakági világkupában Herbst növelte előnyét Lizeroux-val szemben, míg az összetett világkupában továbbra is Benjamin Raich vezet, aki a hatodik helyen fejezte be a versenyt, míg legnagyobb riválisai, Carlo Janka és Didier Cuche műlesiklásban nem versenyeznek. Az alpesi sí világkupa most öt hetes szünetet tart, az olimpia versenyei után március első hétvégéjén a norvégiai Kvitfjellben rendeznek egy lesikló és egy szuper-óriásműlesikló versenyt.

Austria's Reinfried Herbst reacts at the finish line after winning an Alpine Ski, Men's World Cup Slalom race, in Kranjska Gora, Slovenia, Sunday, Jan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr271717811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása