Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság - 4. nap, lányok

2010.01.21. 08:25 - RáK

Címkék: tenisz

Számunkra a csütörtök leginkább összecsapása mindenképpen Szávay Ágnes találkozója volt a 16. kiemelt kínai Na Li ellenébem. Honfitársnőnk parádésan kezdett: az első játzsmában első adogatásai 96 százalékban jöttek be, emellett háromszor nyert gémet fogadóként, ennek egyenes következményeként alig fél óra játék után játszma előnye volt. Sajnos Ági kevésbé tudott határozott maradni adogatóként, s ennek meg is lett az eredménye: 5-5-nél elveszítette szervagémjét, ami végül a játszma elvesztéséhez is vezetett. Sajnos ebben a szettben a kínai nyerte a fontos pontokat, s ez kihatott a döntő játszmára is. Ági elveszítette koncentrációját, ütött 20 önhibát, és végül simán bukta el a harmadikat. A vége 3-6, 7-5, 6-2 Na Li-nek, aki a következő körben majd Hantuchovával mérkőzhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A női mezőnyben a felső ág második fordulós találkozói közül kiemelkedett a 20. helyen rangsorolt Ana Ivanovics, valamint az argentin Gisela Dulko mérkőzése. A korábbi Roland Garros bajnok szerb hölgy kezd visszatalálni régi önmagához, amit az első játszma rövidítésben való megnyerése is jelez. A sok adogatás elnyerés a második szettben is folytatódott: 5-5-ig nem is volt gond a szervagémek elbukásából, ám ekkor Dulko lopott fogadóként játékot, ami végül a szett megnyerését is jelentette számára. A döntő játszmában aztán újra öt bréket láthatott a közönség, és ezúttal is Dulko volt a hatékonyabb: a második mérkőzéslabdáját értékesítve 6-7, 7-5 6-4-el jutott a 32 közé.


A torna negyedik kiemeltje, a legutóbbi US Openen döntőig menetelő Caroline Wozniacki második körös ellenfele a német Julia Görges volt. A játékosok között a világranglistán meglévő 70 helynyi különbség a mérkőzés alakulásában is kidomborodott. A Ritmust gyorsan megtaláló dán ugyanis gyorsan kezébe vette az irányítást, az első játszmában még csak egy a másodikban viszont már három bréklabdát is értékesített, és végül 65 percnyi játék után, 6-3, 6-1-el jutott a következő körbe, ahol Shahar Peer vár rá. 


A hatodik helyen kiemelt Venus Williams második fordulóbéli ellenfele az osztrák Sibylle Bammer volt. Ahogy azt megszokhattuk, a 2003-as melbourne-i döntős ezúttal is lehengerlően kezdett: 13 nyerő ütés mögött, 2 adogatás elnyeréssel simán hozta a nyitó játszmát. A másodikban aztán 5-2-je is volt Williamsnek, ám visszaengedte a szettbe az osztrákot. 5-5-nél azonban újra Williams vette kézbe az irányítást, s egy újabb brékkel hozta is a találkozót. A 6-2, 7-5-ös győzelem után a harmadik körben majd a Sprem - Dellacqua találkozó győztesével játszik.

 


A torna 10 kiemeltjeként induló AGnieszka Radwanska ellenfele az orosz Alla Kurdijavceva volt csütörtökön. A Hármas pályán megrendezett találkozó első játszmája nyomasztó lengyel fölényt hozott: Radwanska mindhárom bréklehetőségét kihasználta, miközben ellenfele csupán 6 poént tudott nyerni saját adogatásai mögött az egész szett során. A játék képe a másodikban sem változott, hacsak annyiban nem, hogy az orosz ha lehet még többet hibázott. Kudrijavceva a 70 perces találkozón írd és mondd 39 önhibát vétett, hatszor elveszítette saját adogatójátékát, így aztán nem olyan nagy csoda, hogy a találkozót is elbukta 6-0,6-2-vel. Radwanska ezen a tornán eddig csupán 3 gémet veszített.


Radwanska ellenfele a legjobb 32 között majd az a Francescha Schiavone lesz, aki csütörötkön a franica Julie Coin ellen lépett pályára. Az első játszmában még kissé idegesnek és ezáltal sebezhetőnek tűnt a 17. kiemelt olasz, ám Schiavone végül meg tudta nyerni a szettet. A másodikban már sokkal jobban vigyázott adogatójátékaira, miközben ő maga egyszer el tudta venni ellenfele szerváját, aminek következtében a győzelmet is megszerezte. A 6-3, 6-4-es siker után tehát szombaton következik a Radwanska Schiavone párharc.  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr821689396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása