Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság - 4. nap, fiúk

2010.01.21. 08:20 - RáK

Címkék: tenisz

Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság negyedik napján a férfiak mezőnyében a felső ág második fordulós küzdelmeit rendezték. Egy korábbi finalista, a jelenleg nem kiemelt ciprusi Marcos Baghdatis ellenfele a 17. helyen rangsorolt David Ferrer volt. A spanyol kezdte jobban az összecsapást, alig másfél óra játékot követően vezetett 2-0-ára, és ráadásul brékelőnye volt a harmadik játszmában is. Ekkor azonban magára talált a szurkolói által is hajtott Baghdatis, előbb tie-breakben szépített, majd két adogatás elnyeréssel kivívta a döntő játszma lehetőségét. Ahol aztán megint dupla brékelőnybe került a ciprusi, és ugyan a találkozó végén görcs zavarta a játékát, be tudta fejezni a találkozót, döntő szett 6-1-es sikerrel.  

 Marcos Baghdatis on his way to beating Great Britain's James Ward

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A torna harmadik kiemeltje, a 2008-as bajnok Novak Djokovicsra egy svájci ellenfél várt Marco Chiudinelli személyében. Némi meglepetésre álmosan kezdte a találkozót a szerb: kétszer is elbukta saját adogatójátékát a nyitó játszmában, ütött 16 önhibát, melyekből egyenesen következett a szett elvesztése. A második játszmára aztán már a megszokott Djokovics futott ki a pályára: csupán öt gémet veszített a következő három szettben, s végül a kezdeti nehézségek ellenére simán, 3-6, 6-1,6-1, 6-3-as eredménnyel jutott a legjobb 32 közé, ahol majd az üzbég David Istominnal találkozik, aki a második körben a német Michael Berrert győzte le három játszmában.

A szezonnyitó dohai tornán Federert és Nadalt is legyőző, Melbourne-ben hatodik kiemelt Nyikoláj Davigyenkó könnyűnek ígérkező ellenfelet kapott a második kanyarban is. Az ukránok világranglistán 119. helyen álló teniszezője, a selejtezőből érkezett Ilja Marcsenkó ráadásul ezúttal nem úgy játszott mint tette azt az első körben Carlos Moya legyőzése során. Davigyenkó szinte leütötte ellenfelét a pályáról: három játszma alatt majd 30 nyerő ütéssel, összesen hét bréklabdát értékesítve, nagyon könnyedén jutott a harmadik kanyarba az orosz a mostani 6-3, 6-3 6-0-s győzelmével. Davigyenkóra a következő körben már egy kiemelttel, az argentin Juan Monacoval játszik.


A 30. helyen kiemelt argentin Juan Monaco második körös ellenfele a francia Michel Llodra volt csütörtökön. A dél-amerikai szervagémje dadogott az első két játszmában: összesen négyszer veszítette el adogatójátékát ezen időszakban, és így viszonylag gyorsan dupla szetthátrányba került. A harmadik játszma aztán sorsdöntőnek bizonyult: mindketten háromszor brékelték a másikat, és a tie-breakben végül megmenekült Monaco. Az ettől felszabaduló argentin a negyedikben és az ötödikben már esélyt sem adott ellenfelének, és győzött döntő szett 6-3.

 


A 26. helyen rangsorolt spanyol Nicolas Almagro saját maga számára tette nehézzé a Benjamin Becker elleni találkozót. Történt ugyanis hogy a hispán nagyon gyorsan dupla játszmaelőnybe került, ám ezután érthetetlen okból engedte visszajönni a mérkőzésbe német ellenfelét, aki végül ki is harcolta a döntő játszma lehetőségét. Az ötödikben aztán újra Almagro akarata érvényesült: egyetlen bréklehetőségét értékesítve vívta ki a továbbjutást. A 6-4, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3-as siker jutalma egy Alejandro Falla elleni mérkőzés lesz Almagro számára

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr361689392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása