Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Nehéz lesz a 2010-es Vuelta

2009.12.16. 18:08 - VASARELY

Szerdán délután a Sevillában rendezett ünnepélyes bemutatón nyilvánosságra hozták a jövő évi Vuelta hivatalos programját és menetrendjét. A spanyol kerékpáros körverseny első szakasza augusztus 28-án egy éjszakai csapat időfutam lesz Sevilla környékén, a verseny pedig a korábbi évekhez hasonlóan most is a fővárosban, Madridban ér véget. Az ünnepélyes bemutatáson számtalan korábbi kitűnő kerékpáros is jelen volt, Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Pedro Delgado, Abraham Olano és Alvaro Pino személyében olyan híres kerékpárosok is megjelentek Sevillában, akik korábban győztek már a Vuelta Espanán. A spanyol körversenyt először 1935-ben rendezték meg, így a Vuelta jövőre ünnepli majd 75. születésnapját is. Az évforduló kapcsán egy fontos újítást is bevezettek a szervezők, a 2010-es versenyen ugyanis piros színű trikóban fog tekerni az összetett verseny élén álló kerékpáros. A szín választása nem véletlen, a piros színnel ugyanis a rendezők a spanyol sportélet korábbi sikerei, elsősorban a labdarúgó és a kosárlabda válogatott nagyszerű eredményei előtt szeretnének tisztelegni.  

CYCLING 2008 Vuelta a Espana Madrid - 0

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Javier Guillen – versenyigazgató: „A 75 év nagyon hosszú idő, így büszkék lehetünk arra, hogy jövőre is megrendezhetjük a versenyt. A Vuelta nem csak a spanyol sportéletben tölt be fontos szerepet, de a nemzetközi kerékpáros élet egyik meghatározó eseményének is számít. A jövő évi útvonalat elnézve már most biztosak lehetünk benne, hogy látványos és érdekes versenyt fogunk megélni.”
 
A 2010-es Vuelta különlegessége, hogy csak két időfutamot tartalmaz. Az első szakasz csapat időfutama mellett a 17. szakasz hozza majd az egyetlen, igaz 46 kilométerével igencsak hosszú egyéni időfutamot. Ezzel párhuzamosan viszont hat, hegyi befutóval végződő szakasz is lesz, közte két új helyszínnel.
 
Javier Guillen – versenyigazgató: „A kemény hegyi szakaszok jellemzik a leginkább a spanyol körversenyt, ebben jövőre sem lesz hiány. A kerékpár egy olyan eszköz, amellyel minden akadály legyőzhető, bármilyen hegyre is kell felmenni vele. Az új hegyek, mint a Cotobello és a Bola del Mundo is ezt a koncepciót hivatottak alátámasztani. Jövőre is nehéz verseny lesz a Vuelta, de ez nem véletlen. „
 
Idén a Caisse D’Epargne csapat kerekese, Alejandro Valverde nyerte meg a spanyol körversenyt, megelőzve honfitársát, Samuel Sanchezt. Jövőre is spanyol háziverseny várható a Vueltán.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr31602681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása