Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Majdic és Dahl sikerei Davosban

2009.12.14. 00:23 - VASARELY

A szombati 10 és 15 km-es versenyek után vasárnap a szabad stílusú sprintereké volt a főszerep a svájci Davosban, az idei sífutó Világkupa sorozat negyedik állomásán. A versenyzőknek a nagy tengerszint feletti magasság (1500 méter) mellett ezúttal a nehéz tereppel és a viszonylag hosszú versenytávval is meg kellett küzdeniük. Az amúgy sem rövid távot az idei évre még megtoldották egy kicsivel a svájci szervezők, így a férfiaknak 1700 métert, a hölgyeknek pedig 1400 métert kellett teljesíteniük a selejtezőben, majd a kieséses futamok során is.

 
A női selejtezőt megnyerő Arianna Follisnak a düsseldorfi futamhoz hasonlóan ezúttal sem volt szerencséje, az olasz világbajnoknő most Davosban is összeakadt egyik ellenfelével, így ezúttal sem tudott bekerülni a hatos döntőbe. Ott volt viszont a fináléban a tavalyi sprint Világkupa győztese, a szlovén Petra Majdic, aki ezúttal fölényesen győzött, amivel nem csak a sprint Világkupában, hanem az összetettben is átvette a vezetést. Majdic mögött a norvég Marit Björgen és a finn Aino Kaisa Saarinen érkeztek be a célba. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy két szlovén sífutónő álljon a dobogón, hiszen a düsseldorfi bronzérmes Vesna Fabjan végül a negyedik helyen zárta a döntő futamot.
 
A férfiaknál a szokásoknak megfelelően ezúttal is norvég fölény volt a döntőben, a három északi sífutó közül ketten pedig a dobogóra is felállhattak végül. A 2008-as davosi sprint futamhoz hasonló kettős norvég győzelem ezúttal John-Kristian Dahlnak és Petter Northugnak volt köszönhető. Az eddig már nyolc Világkupa dobogós hellyel rendelkező Dahl ráadásul a finálébeli sikerével pályafutása során először tudott nyerni a sorozatban. Northug a második helyének köszönhetően ismét egyedül vezeti az összetett Világkupát. A fináléban a harmadik hely a selejtezőt megnyerő orosz Alekszej Petyukové lett végül, aki Düsseldorfban nyert két norvég sífutó előtt, ezúttal azonban a nehezebb terepviszonyok miatt kis híján a dobogóról is leszorult. Idén először indult magyar sífutó a Világkupában, az olimpiai kvótával rendelkező Tagscherer Zoltán a 91. helyet szerezte meg a selejtezőben, hátránya mindössze 18 másodperc volt Petyukov mögött.
 
A sífutók Világkupa sorozata a jövő hétvégén a szlovéniai Roglában folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr31595542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása