Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Farrar a hatodik amerikai szakaszgyőztes a Vuelta történetében

2009.09.09. 23:41 - buzzz

Címkék: vuelta valverde farrar

A spanyol kerékpáros körverseny 11. szakaszát rendezték: pontosan 200 km-t kellett tekerniük a versenyzőknek Murcia és Caravaca de la Cruz között, a pihenőnap előtt. Volt egy kisebb emelkedő a szakasz elején, ezen meg is szöktek hárman a főmezőnytől, de őket befogták, aztán volt néhány egyéni próbálkozó, például Di Gregorio, illetve Linus Gerdemann, de egyiküket sem engedte el a főmezőny, melyet a Liquigas csapat kontrollált. Annyiból más volt ez a mostani befutó, az átlagos, sík szakaszokhoz képest, hogy emelkedett az utolsó néhány száz méter. Az utosló km-en még Cancellara is megpróbálkozott, de őt sem engedték el a vetélytársak. Ott volt az esélyesek között természetesen a német André Greipel, aki már két sprintet megnyert az idei Vueltán. Csakhogy a segítői ezúttal nem voltak kéznél, ezért végül nem volt esélye a győzelemre. A szakaszt Tyler Farrar nyerte, a második helyen Philippe Gilbert érkezett be a célba, a harmadik pozíció pedig Marco Marcatoé lett. Ez volt a 25 éves Farrar első szakaszgyőzelme a nagy körversenyeken. Ő a hatodik amerikai, aki szakaszt nyert a Vueltán.


Alejandro Valverde őrzi első helyét az összetett versenyben, előnye mindössze 7 mp Cadel Evans előtt. Kedden pihenőnap következik, aztán jönnek a kemény hegyi szakaszok szerdától.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr511372201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása