Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Az amerikai Hardee győzött tízpróbában

2009.08.21. 00:34 - buzzz

Címkék: berlin atlétika világbajnokság hardee

A férfi tízpróbázók is befejezték szereplésüket a világbajnokságon. Az amerikaiaknak a sérüléssel küzdő olimpiai bajnok Bryan Clay távollétében is volt esélyesük, a száz métert parádés 10,45-el megnyerő Trey Hardee szerdán három számig vezetett is a versenyben. Az első nap után azonban az egyenletesen szereplő ukrán Olekszij Kasjanov vezetett 4555 ponttal, de előnye mindössze 43 pont volt Yunior Diaz és 44 pont Hardee előtt. A második nap első versenyszáma reggel a 110 méteres gátfutás volt, ahol Hardee idei legjobbját, 13,86-ot futva átvette a vezetést összetettben. A diszkoszvetést az orosz Alexei Sisojev nyerte meg 53 méter 3cm-rel, de az élen lényegyes változás nem történt, csupán annyi, hogy az orosz Pogorelov feljött a harmadik helyre. A maratoni hosszúságúra nyúló rúdugrás során az összetettben vezető Hardee 520 centiméteres ugrásával tovább növelte előnyét a záró két szám, a gerelyhajítás és az 1500 méteres síkfutás előtt. Az amerikai immár 182 ponttal vezetett az ukrán Kasjanov és további 20 ponttal Pogorelov előtt. A kilencedik versenyszámban, a gerelyhajításban a kubai Leonel Suarez nagyszerű teljesítményt nyújtott, 75 méter 19 centiméteres dobásával feljött a harmadik helyre, az amerikai Hardee és közvetlenül Pogorelov mögé. Az orosz tízpróbázó leggyengébb száma, az 1500 méter következett zárásként, ami miatt Pogorelov korábban kétszer is lecsúszott nagy világverseny dobogójáról. Most azonban sikerült bőven öt percen belül célba érnie a záró versenyszámban, így végül, ha a második helyet el is veszítette, de harmadikként, érmes pozícióban zárt a világbajnok Trey Hardee és a kubai Leonel Suarez mögött.

 

United States' Trey Hardee celebrates winning the gold after the Men's Decathlon at the World Athletics Championships in Berlin on Thursday, Aug. 20, 2009.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr971326694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása