Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Gay, Warriner és Felix a berlini vilgábajnokságról

2009.06.20. 11:41 - RáK

Címkék: atlétika

Az atlétika szezon idei csúcspontja mindenképpen az augusztus 15-én Berlinben megkezdődő világbajnokság lesz. Természetesen az Egyesült Államok válogatottja adja majd a legtöbb világsztárt az eseménynek. Köztük lehet majd például a legklasszikusabb szám ,a százméteres férfi síkfutás címvédője, Tyson Gay. A legutóbbi oszakai vébén történelmet írt a 26 esztendős vágtázó, hiszen a harmadik atléta lett a világon, aki a száz és a kétszáz métert is meg tudta nyerni egyazon eseményen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretném kiaknázni mindazt, ami ténylegesen bennem van – beszél céljairól Gay – Sokakat a sérülések akadályoznak meg ennek elérésében. Sokakat pedig az, hogy nem képesek megnyerni minden versenyt, amin elindulnak. Én a sérülések vagy éppen egy-két elveszített viadal ellenére sem hátrálok meg, szeretném kihozni magamból a legtöbbet, hullámhegyek és völgyek ide-oda. Ha ez 9 egész 6 tized másodpercet jelent, akkor azt. Olyan jó akarok lenni, amilyen csak lehetek. Ha kilenc-öt van bennem, akkor azt kell kihozni magamból. Van tehát még célom.

 

A 400 méter korlátlan uraként volt számon tartva Jeremy Wariner, egészen addig, amíg LeShawn Merritt fel nem tűnt, és le nem győzte őt a pekingi olimpia döntőjében.   

 

A legutóbbi világbajnokság csodálatos emlékeket ébreszt bennem. – kezdi a 25 éves atléta – LeShawn Merritt-ben már akkor is sokan a potenciális legyőzőmet látták, de bebizonyítottam hogy gyorsabb vagyok nála, hogy még mindig én vagyok a legjobb a világon, és a kemény munkám eredménye a vébé cím lett. Sajnos tavaly nem úgy jöttek össze a dolgaim, ahogy szerettem volna, ám az elbukott olimpiai döntő visszahozta a bennem dolgozó becsvágyat. Újra visszatérek a csúcsra, egy rossz szezon még nem jelenti a karrierem végét!

 

Allyson Felix az elmúlt két világbajnokság kétszáz méteres női síkfutásának bajnoka arra készül, hogy az athéni és oszakai arany után Berlinben történelmet írjon, és első nőként sorozatban hármadszor nyerje meg a kétszáz métert.

 

A világbajnokság megnyerése a legfőbb célom idén – halljuk a még mindig csak 23 éves hölgyet – Indulok majd százon és négyszázon is a felkészülés jegyében, és remélem a 200 megnyeréséhez megfelelő időt futok majd Berlinben.

 

Az Egyesült Államok atlétái legutóbb Oszakában 14 aranyérmet szereztek, és előreláthatóan idén augusztusban is az ő hátukat nézi majd a világ, köszönhetően Gay-nek és társainak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr471196742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f.fredericks 2009.06.20. 22:41:25

Húú már kevesebb mint 2 hónap, nagyon várom már. Remélem Gay elkeni Usain száját (ne felejtsük el, hogy sérülése előtt 9,77-et és egy szeles 9,68-at is futott a válogatón).
süti beállítások módosítása